2023. november 30., 09:21

Óriási csatában történelmi komáromi siker a Challenge Kupában

Szenzációs siker könyvelhetett el a komáromi férfi röplabdacsapat a nemzetközi porondon, miután kettős győzelemmel jutottak be a nyolcaddöntőbe a Challenge Kupában a Duna-partiak.

Komárom
Fotó: Spartak Komárom hivatalos Facebook-oldal

A komáromi férfi röplabdázók szerda este Hollandiában léptek pályára a Challenge Kupában az Orion Doetinchem otthonában.

Mint ismertek a Duna-partiak hazai pályán is szenzációs játékot bemutatva 3-1-re győztek így előnyből várhatták a hollandiai visszavágót.

Richard Vlkolinský együttese idegenben sem ijedt meg az esélyesebb holland gárdától és végig koncentráltan, fantasztikus játékot bemutatva idegenben is legyőzték az Orion Doeticnhem gárdáját.

Az első játszmában nagy csata alakult ki a felek között, de a komáromiak pontosabb befejezéseiknek és remek védekezésüknek köszönhetően 25-22-re behúzták az első szettet. A második játszmában is rendkívül magas színvonalú játékot bemutatva a komáromiak oldalára billent a mérleg nyelve és 26-24-re a második játszmát is megnyerték Százvaiék és ezzel a továbbjutást is eldöntötték.

A harmadik játszmában a hollandoknak már a fordítás is kevés lett volna, hiszen már nem tudták ledolgozni hátrányukat.

A házigazdák ennek ellenére is nagyot küzdöttek, de a komáromiak fantasztikus teljesítményt bemutatva idegenben is legyőzték 3-0-ra a holland gárdát és történelmi sikerrel kettős győzelemmel bejutottak a nyolcaddöntőben a Challenge Kupában.

CEV Challenge Kupa, legjobb 32 között, visszavágó:
Orion Doetinchem (holland) – RIEKER UJS Komárom 0-3 (22-25, 24-26, 28-30)
 Továbbjutott a Komárom kettős győzelemmel és 6-1-es összesítéssel
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.