2023. október 30., 13:34

Öngyilkos lett a szlovák jégkorong meghatározó alakja

A szlovákiai hokiközösséget nagy csapás érte, elhunyt a kassai HC Košice jégkorongklub volt kapusa, Marko Milý.

Marko Milý
Marko Milý öngyilkosságot követett el
Fotó: Kassai Jégkoronglub szurkolói oldala

A valamikori Extraligás kapus, szlovák bajnok és az ifjúsági válogatott volt kapusedzője szombaton este vonat elé vetette magát.

20:05-tól a Somosújfalu (Drienovská Nová Ves) – Eperjes vasútvonalon felfüggesztették a közlekedést, a járatok 22:22-től indulhattak újra"

– tájékoztatott a Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) szóvivője, Ria Feik Achbergerová.

Az eset Enyicke (Haniska) közelében történt, több környékbeli is szamtanúja volt, ahogy a tehervonat elgázolja a valamikori hokikapust. A mozdonyvezető szervezetében nem találtak alkoholt, a tragédia előtt többször dudált, Milý azonban nem reagált. Milý karrierjét a kassai jégkorongklubban kezdte, majd az Eperjes és az Igló színeiben is szerepelt.

Az 1998/99-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett a kassaiakkal.

A játékoskarrierje után a kapusképzésre fordította a figyelmet, a kezei közül került ki többek között Dominik Riečický, Stanislav Škorvánek vagy Marcel Melicherčík is. A kassai HC Košice jégkorongklub közleményében megemlítette, Milý a COVID alatti nehéz időszakban is mindenben segítette a klubját, és egy mosolygós, keményen dolgozó férfiként fognak emlékezni rá.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.