2022. október 24., 10:13

Nyolc góllal tömte ki kerületi riválisát az Érsekújvár

Folytatódott az érsekújváriak elképesztő formája a és a címvédő Slovan után a kerületi rivális Nyitra gárdáját is kiütötték az újvári bikák. A találkozón öt emberelőnyös gólt is szereztek a házigazdák.

HC Mikron Érsekújvár - HK Nyitra 8-1 (3-0, 2-1, 3-0)
HC Mikron Érsekújvár - HK Nyitra 8-1 (3-0, 2-1, 3-0)
Fotó: hcnovezamky.eu

Két fontos győzelmet is elkönyvelhetett a hétvégén az érsekújvári hokiklub, miután a címvédő Slovan után a kerületi rivális Nyitrát is kiütötték Majoross Gergely tanítványai a Tipos Extraligában. A házigazda újváriak remekül kezdték a megyei derbit a Nyitra ellen és már az ötödik percben előnybe kerültek a házigazdák Šišovský emberelőnyös góljával, majd két perccel később Tomaš Mikúš is emberelőnyből talált be.

Az első harmad 15. percében az újváriak már háromgólosra növelték előnyüket és a harmadik góljukat is emberelőnyből érték el.

A találkozó további részében a vendég Nyitra szépíteni tudott a második harmadban, amire a hazaiak további két góllal válaszoltak. Az újváriak remekül éltek a lehetőségeikkel, így két harmad után 5-1-re megléptek.

A záró játékrészben újabb gólokkal szolgálta ki a hazai közönségét az Érsekújvár.

A harmadik harmadban további három góllal növelte előnyét Majoross Gergely együttese, így a végére egy totális 8-1-es vereséget mértek a kerületi riválisra.

Az újváriak újabb magabiztos győzelmükkel továbbra is üldözik a címvédő Slovant, mindössze egypontos hátrányban követik a címvédőt a második helyen. A mérkőzés legjobbja a hazaiak csatára Tomaš Mikúš lett, aki két gólja mellett kiosztott két gólpasszt is.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 12. forduló:

HC Mikron Érsekújvár - HK Nyitra 8-1 (3-0, 2-1, 3-0)

Gólszerzők: 5. Šišovský (J. Mikúš, T. Mikúš), 7. T. Mikúš (J. Mikúš, Jackson), 15. Ondrušek (Faith, Roman), 36. T. Mikúš (Lee, Klempa), 38. Lee (Klempa, Števuliak), 43. Knižka (Faith), 51. Šišovský (T. Mikúš, Kozák), 58. Jackson (Farley, Lee) – 34. Sýkora (Donaghey, Hrnka).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.