2024. február 9., 20:23

Női kosárlabda olimpiai selejtező - Bravúr Japán ellen, a kijutás küszöbén a magyarok

A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett az ötkarikás kvóta megszerzése felé.

magyar női kosárlabda
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tavalyi Európa-bajnokságon negyedik magyar csapat - amely a csütörtöki nyitányon 67-55-re kikapott Kanadától - az első félidőben hullámzó csatát vívott az olimpiai ezüstérmessel. Az ellenfél 9-0-s és 8-0-s rohamot is bemutatott, de a hazaiak Határ Bernadett és Dombai Réka révén mindig visszakapaszkodtak, a nagyszünetben 32-32 volt az állás.

Fordulás után ritmust váltott Székely Norbert szövetségi kapitány együttese, remek támadásokkal átvette a vezetést, az utolsó szakasz 53-48-ról indult. Ebben a nemzeti csapat elképesztő lelkierővel és küzdeni tudással kicsikarta a győzelmet, így nagy lépést tett a párizsi részvétel felé.

Két forduló után mind a négy gárda 1/1-es győzelmi mérleggel áll a kvalifikációs csoportban, így a három továbbjutó hely sorsa vasárnap dől el, amikor a magyarok Spanyolországgal csapnak össze.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.