2021. október 26., 09:48

NHL: Ez a négy csapat még nem kapott ki az új idényben

A Florida Panthers, a Carolina Hurricanes és a St. Louis Blues is megőrizte hibátlan mérlegét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

Florida Panthers  NHL
Fotó: TASR/AP

Az NHL történetében első alkalommal fordult elő, hogy négy csapat is  az Edmonton Oilers most nem lépett jégre - legalább öt győzelemmel kezdje az idényt.

A Panthersnek ez volt a hatodik sikere a szezonban,

ilyen jól még soha nem rajtolt az együttes, de az is csak kilencedszer fordul elő vele, hogy sorozatban féltucat mérkőzést nyerjen.

A Hurricanes ötödik diadalával beállította a legjobb szezonkezdetre vonatkozó klubrekordját, az eddigi csúcsot a 2019/20-as rajt jelentette.

A Blues új egyesületi csúcsot állított fel ötödik győzelmével,

korábban soha nem rajtolt még ilyen jól.

A játéknap leggólgazdagabb összecsapásán a Washington Capitals 7-5-re nyert az Ottawa Senators vendégeként. A fővárosiaknál Alekszandr Ovecskin meglőtte pályafutása 736. és 737. gólját, amivel négy találatra megközelítette az NHL örökranglistájának negyedik helyén álló Brett Hullt,

az éllovas Wayne Gretzyktől pedig 157 választja el.

A góllövőlistát hét góllal vezető 36 éves orosz hokis idénybeli hatodik mérkőzésén is feliratkozott a pontszerzők közé, fantasztikus karrierje során erre korábban csak kétszer, 2005-ben és 2007-ben volt képes.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Tampa Bay Lightning 5-1
Ottawa Senators-Washington Capitals 5-7
Florida Panthers-Arizona Coyotes 5-3
New York Rangers-Calgary Flames 1-5
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 4-1
Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 4-1
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 3-0
Megosztás
Címkék