2023. május 22., 08:34

Nem sikerült meglepni a németeket

A magyar jégkorong-válogatott ahogy Finnországtól, úgy Németországtól is hét gólt kapva veszítette el az újabb mérkőzését. Az első harmadban és a második játékrész elején még tartotta magát a válogatott, de aztán a papírforma érvényesült, és végül egyértelmű 7-2-es német győzelem született.

magyar német hoki
A magyar válogatott a jégkorong-világbajnokság hatodik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzés után a finnországi Tamperében 2023. május 21-én. A nemzeti csapat 7-2-re kikapott.
Fotó: MTI

Német hibával indult a mérkőzés, de Terbócs István nem tudott élni a lehetőséggel, Niederberger tudott védeni. A másik oldalon Horváth Dominiknek is akadt dolga, a németek tesztelték rendesen a magyar hálóőrt. Kevin Contsatntine szövetségi kapitány alaposan megkeverte a sorokat, az egyik hátvédet, Szirányi Bencét hozta fel támadónak, aki a harmad legveszélyesebb magyar támadását hozta össze Galló Vilmossal, de sajnos nem született magyar találat.  Ezután a németek helyeztek nyomást a magyar kapura, alig tudtuk kihozni a korongot a harmadból. Amikor azonban úgy tűnt, hogy sikerült vissza jönni a mérkőzésbe, a németek egy váratlan akcióból szerezték meg a vezető góljukat.

Horváth Dominik hárított egy nagy lövést, de a kipattanó Stachowiak elé került, aki határozottan vágta be a korongot a kapuba.

A harmad vége felé akadt egy-két magyar támadás, de egyértelmű volt a német fölény.

magyar német hoki
A német Nico Sturm (elöl, b) gólt szerez Horváth Dominik (j) mellett
Fotó:  MTI

A második periódusban is a németek kezdtek jobban. Nem sokkal később azonban Erdély Csanád előtt adódott egy lehetőség, de túl sokat várt a lövéssel, így az elakadt a német kapusban. Csányi Karolt ütközték le csúnyán. Szólt is a bíró sípszója, mert a szabálytalanság a fejre irányult, így végleges kiállítást kapott Szuber. Az ötperces emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni, sőt kettős emberelőnyben is támadhattunk.

Gólt ugyan ütöttünk, hiszen Sofron István talált be, de a bírók nem adták meg, hiszen Bartalis István szabálytalankodott.

Négy a négyben folytatták a felek a játékot, majd mikor kiegészültünk, újra emberelőnyben voltunk, de nem tudtunk élni vele. Öt perccel a második harmad vége előtt növelni tudták a németek az előnyüket.

Az üresen érkező Seidert nem sikerült a védőknek feltartóztatni, aki Horváth Dominik lába között juttatta be a korongot a kapuba.

Ezután mintha megzavarodtunk volna, kevesebb mint húsz másodperc alatt Sturmnak kétszer is sikerült betaláni, az utóbbi emberelőnyből született. A németek 4-0-as előnnyel várták az utolsó felvonást.

A záró harmadra teljesen elfogytunk, a németek minden szögből tüzeltek, teljesen kiszolgáltatott volt a magyar válogatott. Horváth Dominik tehetetlen volt Peterka éles lövésénél, amely a kapuban landolt. A  periódus felénél nekünk is kijárt a szerencséből.

Terbócs István technikásan meglőtt lövése csorgott át a német kapuson, megszületett a mérkőzés első magyar találata.

Jégkorong
Fotó:  MTI/Illyés Tibor

Éledeztek a remények, hiszen nem sokkal később Fejes Nándor lőtte ki a rövid sarkot. Amikor már azt hittük, hogy lendületbe jövünk, Dominik Kahun találata foszlatta szét a reményeket. A harmad vége felé nem sokon múlott Sebők Balázs szólójának az értékesítése, de sajnos nem pattant be a korong a kapuba. A zárszó a németeké volt, Müller hatalmas lövése landolt a kapuban.

Jégkorong
Fotó:  TASR/AP

Kevin Constatnine szövetségi kapitány megkevert sorokkal küldte harcba a magyarokat.

Nem a kísérletezéssel volt gond, a legfőbb probléma még mindig az emberelőnyök kihasználása.

Ugyan voltak biztató jelek, hiszen sikerült gólokat lőni, és több magyar csatár is képes volt veszélyes helyzetet kialakítani, de még mindig rengeteg a hiba, és az ellenfelek ezt könyörtelenül kihasználják. A németek ellen máshogy is alakulhatott volna az eredmény, ha sokkal koncentráltabban játszunk.

A magyar válogatott számára a csoporton belüli utolsó, osztrákok elleni mérkőzés lesz a legfontosabb, hiszen az dönt arról, hogy a két csapat közül melyik maradhat benn az elitben. A világbajnokság alatt voltak olyan periódusok az egyes mérkőzések során, amely bizakodásra adnak okot. A bennmaradáshoz az kell, ha az osztrákok ellen mind a három harmadot koncentráltan, bátran, és fegyelmezetten játszuk végig. Nagyon nehéz mérkőzés vár a magyarokra, de lehet bízni a csodákban, nagy szükség van a hétfő esti bravúrra, történelmet írhat a magyar jégkorong-válogatott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.