2018. december 20., 10:49

Nehéz falat volt a bajnok

Tíznapos szünet után folytatódott a Tipsport Liga 2018-2019-es idénye, méghozzá a 32. forduló mérkőzéseivel. Az érsekújváriak ezúttal Besztercebányán léptek jégre, és ugyan az első gólt ők szerezték, utána azonban hengerelt a bajnok. Négy gólt lőtt sorozatban, ezzel megpecsételődött az Érsekújvár sorsa. Két gól azért összejött a harmadik harmadban.

hoki NZ-BB
Fotó: TASR

Az érsekújváriak a poprádiak elleni fordulatokkal teli, hosszabbításban elveszített összecsapás után látogattak Besztercebányára. A szerdai meccset mindenesetre jól kezdték a kisalföldiek. Az 5. percben a hazaiak harmadában szép összjáték után – Ručkay passzolt Juríknak, ő pedig Zbořilnak – a vendégek cseh csapatkapitánya lőtt a kapuba – 0:1.

A bajnok azonban hamar összeszedte magát, a 9. percben máris egyenlített. Kanadai idegenlégiósok hozták össze az egyenlítő találatot, az érsekújváriak védelmi hibáját használták ki. Southorn indította a kék vonalon Faille-t, ő pedig Asselinhez passzolt, aki könnyedén egyenlített. Az újabb találatra három percet kellett várni. Ha az első gól védelmi hibából született, akkor a másodikra vajon milyen fogalmat találhatnánk ki? A hazaiak első sorát mintha felfűzték volna egy fonalra, és jobbról balra haladva csúszott közöttük a korong. Faille Asselinhez adta tovább, ő pedig Eric Selleckhez, aki lényegében az üres kapuba ütötte a korongot – 2:1.

A második harmadban a hazaiak tovább növelték az előnyüket. A 26. percben, újabb védelmi hibát követően Guillaume Asselin és Éric Faille teljesen egyedül maradtak Andrej Košarišťannal szemben. Előbbi passzolt utóbbihoz, majd vissza, Asselin második góljával már kettővel vezettek a beszterceiek. Négy perc múlva a bajnok beszorította az érsekújváriakat a harmadba, Češík passzolt vissza a kék vonalon álló Marek Birohoz, lőtt, Košarišťan aligha láthatott bármit is – 4:1.

A harmadik harmadot jól kezdték a vendégek. A cseh Radim Hruška a kék vonalról suhintotta meg, nem állt senki és semmi a korong útjába, kettőre csökkentette a hátrányát az újvári alakulat, némileg szorosabbá téve ezzel a mérkőzést. Hogy ne legyen kétsége senkinek, ki a jobb, a 44. percben öt a négy elleni emberelőnyt használtak ki a hazaiak. Bartánus lövése Selleck arcáról, sisakjáról pattant végül a kapuba – 5:2. A 47. percben ugyan nem játszottak emberelőnyben a besztercebányaiak, de a kép mégis úgy festett. Ján Sýkora a címvédő hatodik találatát jegyezte, az asszisztokat Róbert Varga és Šťastný húzta be. A 60. percben szépítettek az érsekújváriak, Adam Zbořil gyönyörű egyéni akcióját fejezte be góllal, a végén még a kapust is elfektette. A bajnok legalább három góllal jobb volt, érdemes megnézni a kapura tartó lövések közti különbséget.

A vendégek a beteg Tomáš Urban nélkül harcoltak. Zbořil két találata azt jelentette, hogy 12 góljával ő az Érsekújvár legjobb góllövője, ellépve a 10 gólos Andreas Štrauchtól. Pontok tekintetében pedig beérte őt – több góljának köszönhetően természetesen eléje került –, 21-21 pontosak mindketten. December 21-én a trencsénieket fogadja az Érsekújvár. 

HC '05 iClinic Banská Bystrica-HC Mikron Nové Zámky 6:3 (2:1, 2:0, 2:2).

Gólok/gólpasszok: 9. Asselin (Faille, Southorn), 12. Selleck (Asselin, Faille), 26. Asselin (Faille), 30. Biro (Češík), 44. Selleck (Bartánus), 47. Sýkora (Varga, Šťastný) – 5. Zbořil (Ručkay, Jurík), 41. Hruška (Rogoň, Kudla), 60. Zbořil.

Játékvezetők: Štefík, id. D. Konc – Výleta, Tvrdoň. Kiállítások: 4:6; Zborilnak volt egy 10 perces kiállítása is. Emberelőny: 1:0. Emberhátrány: 0:0. Kapura lövések: 44:17. Nézők száma: 2366. 

Banská Bystrica: Williams – Marshall, Southorn, Sloboda, Nemčík, Kubka, Ďatelinka, Biro – Asselin, Faille, Selleck – Varga, Šťastný, Sýkora – Bartánus, Zigo, Matoušek – Gabor, Češík, Kabáč. 

Érsekújvár: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Novák, Ordzovenský, Hain, Hatala – Šimun, Fábry, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Rogoň, Hruška, Nejezchleb – Slávik, Ondrušek, Henderson.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.