2022. augusztus 27., 17:11

Négy kontinens több mint tíz országa szeretne olimpiát rendezni 2036-ban

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére.

olimpia
Fotó: pixabay.com

„A verseny már javában zajlik, több mint tíz országból vannak érdeklődők. Négy kontinensről jeleztek rendezési szándékot, és remélhetőleg ez így is marad” - nyilatkozta a sportvezető.

Hozzátette, Óceániából nincs jelentkező, de ez érthető, hiszen 2032-ben az ausztráliai Brisbane ad otthont az olimpiának.

Bach szerint azért van ilyen sok érdeklődő, mert a NOB komolyan megreformálta a pályázati és a helyszínkijelölési eljárást az elmúlt években.

A múlt vasárnap véget ért müncheni multisport Európa-bajnokság sikere miatt

napok óta ismét téma Németországban a rendezés.

Az országban legutóbb ötven éve, 1972-ben Münchenben rendeztek ötkarikás játékokat, a közelmúltban a hamburgi nyári és a müncheni téli olimpiai pályázat egyaránt a népszavazások miatt bukott el.

Thomas Bach leszögezte, soha nem csinált titkot abból, hogy szeretné, ha a hazája ismét házigazda lehetne,

ezért is örül, hogy újra szóba került a pályázás lehetősége.

A következő három nyári olimpiának sorrendben Párizs, Los Angeles és Brisbane ad otthont. A 2036-os eseményre 2018 óta Mexikó, Indonézia, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is nyilvánosságra hozta pályázási szándékát.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.