2021. május 23., 20:55

Nagymihály - DAC: Dunaszerdahelyi vereség a döntő első meccsén

A szlovák női kézilabda bajnokság rájátszásának fináléjában a 12-szeres szlovák bajnok Nagymihály otthonában lépett pályára a HC DAC. A döntő első meccsén ezúttal elmaradt a csallóközi bravúr.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és Élő Beatrix góljával a DAC szerezte az első gólt a mérkőzésen. Ezt követően a csallóközi gárda Bugár Cinita duplájával, majd Bízik Réka góljával 4-0-ra is meglépett.

A hazaiak vezetőedzője ezt követően időt kért, ami után a találkozó első gólját az ötödik percben szerezték meg a nagymihályiak. A DAC 5-2-es vezetése után a nagymihályiak egy gólra csökkentették hátrányukat, majd 5-4-re felzárkóztak, azonban az egyenlítés a hazaiaknak nem sikerült.

Ezekután 7-6-os DAC vezetésnél a vendégek nem tudták kettőre növelni előnyüket, ami után a Nagymihály az egyenlítésért támadhatott, Oguntoye remek védéssel megakadályozta a hazaiak gólját. A 15. perc elején a nagymihályiaknak sikerült kiegyenlíteni 7-7-re, Debre Viktor pedig időt kért. A nagymihályi egyenlítést követően négy percig egyik gárda sem tudott gólt szerezni, ami a remek kapus teljesítménynek és védekezésnek volt köszönhető.

A 19. percben először került előnybe a nagymihályi együttes Iryna Kompaiinetsová révén, erre a dunaszerdahelyi lányoknak még volt válaszuk, Juhos Kata egyenlített. A nagymihályiak sorozatban három gólt is szereztek és háromgólos előnybe kerültek.

Hat perccel a szünet előtt a zempléni gárda négy gólra növelte előnyét, ami után a DAC két gyors góllal 12-10-re csökkentette hátrányát. Az első félidő hajrájában Bugár Cintia góljával egy gólra csökkent a DAC hátránya, de a hazaiak ismét két gólra megléptek és megnyerték az első félidőt.

A második játékrészben a DAC szinte végig hátrányban volt. A nagymihályi együttes már öt góllal is vezetett, azonban Debre Viktor együttese remekül hajrázott és izgalmassá tette a véghajrát és 21-16-ról zsinórban négy gólt szerezve egy gólra csökkentették hátrányukat a csallóköziek. A végére a DAC játékosai elfáradtak és a Nagymihály megszerezte a győzelmet és 27-22-re győztek.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését szerdán Dunaszerdahelyen rendezik, amennyiben a sárga-kékek győznek a mindent eldöntő mérkőzést jövő szombaton Nagmihályban rendezik.

Szlovák bajnoki rájátszás, Döntő, 1. mérkőzés:

Iuventa Nagymihály - HC DAC Dunaszerdahely 27-22 (13-11)

DAC gólszerzői: Bugár Cintia 5, Kristína Pastorková 4, Juhos Kata, Bízik Réka 3-3, Straka Mária, Élő Beatrix 2-2, Pénzes Mónika, Bízik Boglárka, Demeter Virág Orsolya 1-1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.