2022. január 20., 17:28

Nagy dícséretet kapott a magyar-szlovák EB

Az EHF első embere, Michael Wiederer a csoportmérkőzések után a közmédiának adott interjúban, valamint a magyar szervezőknek és a magyar szövetségnek küldött levelében is értékelte a január 13-án kezdődött Férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi szervezési munkáit.  

kézilabda EB
Fotó: mksz.hu

Az Európa-bajnokság alatt az új budapesti csarnokot látogattam meg, de ismerem a debreceni arénát is a korábbi Eb-kről és a szegedi aréna megnyitóján is ott voltam decemberben, nagyszerű létesítményekről beszélhetünk – hangsúlyozta az M1-csatornának Michael Wiederer.

– Az új budapesti kézilabda arénának fantasztikus a hangulata, a kézilabdás mezőnyben a legnagyobbakhoz tartozik Európában, a szurkolókról pedig tudjuk, hogy fanatikus drukkerek, éppen ezért a magyar atmoszférát, környezetet nagyon szeretjük, hiszen a magyarok nagyon jól szurkolnak, de sportszakmai tekintetben is hozzáértők.

A budapesti létesítmény alkalmas rá, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett 2024 után, amikor lejár az EHF Kölnnel kötött szerződése, akár a legjobb férfi klubcsapatok FINAL4-eseményének is otthont adjon. Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget és legyenek megfelelő helyszínek az ilyen tornák megrendezéséhez. Meglátjuk, idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában. A Magyar Kézilabda Szövetségnek megvan minden tudása ahhoz, hogy más versenyeket is megrendezzen. Meglátjuk 2024 után. 

Az EHF vezetője az Európa-bajnokságról is szót ejtett:

- Remekül fejlődik az 1994-ben indult verseny, a szurkolók is egyre több helyről érkeznek az arénákba. Fontos feladat, hogy a csapatok megfelelő ellátásban részesüljenek, ez fontos érték. A járványhelyzet az elmúlt fél évben romlott, majd javult, különböző hullámok követik Európában, az omikron-hullám érintette az Európa-bajnokságot. A megbetegedések nem olyan súlyosak, de a vírus gyorsabban terjed, ezért az EHF átdolgozta a higiéniai koncepciót, de a dániai Eb-ről már van ebben tapasztalatunk. A szervezők számára különösen nagy kihívás a tesztelés, de minden résztvevő mindent megtesz annak érdekében, hogy a mérkőzések sorra kerüljenek, és ne legyen fennakadás. 

Michael Wiederer értékelte a sportág fejlődését és a magyar kézilabdázást is: - Az európai kézilabda rengeteg országban sokat fejlődött az utóbbi időben, ez indokolja a 24 csapatos Eb-t, így a kiemelkedő és a közepes csapatok már nem a selejtezőben, hanem a döntő tornán versenyezhetnek egymással, ez óriási motiváció azoknak is, akik a 16 csapatos mezőnybe nem fértek be korábban, és mindez nagyon hasznos a kézilabdának.

Ami a magyar kézilabdát illeti: Magyarországot jól ismerem, óriási hagyományokkal rendelkezik szervezésben, a Magyar Kézilabda Szövetség pedig nagyon nagy erőfeszítéseket tesz és az állami szervek nagy támogatást adnak a sportágnak. A magyar női és a férfi csapatok egyaránt az élmezőnyben vannak és a magyar utánpótlás is jó eredményeket ér el. Nincs kételyem, hogy a magyar kézilabdasport továbbra is az élmezőnyben fog maradni! – zárta a beszélgetést Michael Wiederer.   

Az EHF vezetője a közmédiának adott interjúja mellett az MKSZ vezetőinek és az Eb magyarországi szervezőinek küldött levelében is méltatta az Eb-szervezést és a létesítményeket. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.