2022. május 30., 13:26

Mindhárom harmadik ligás csapatunk győzött

Sikeres hétvégét zártak a régió harmadik ligás csapatai, hisz mindhárman győzni tudtak, értékes győzelmet arattak az ajnácskőiek és a ragyolciak, s tovább  folytatódott a nagybalogiak vesszőfutása, akik 13 gólt gyűjtöttek be Losonctamásiban, s már hónapok óta nem lőttek gólt.

Nógrádi foci
Fotó: Juhász Dósa János

A III. liga 25. fordulójában százszázalékos fordulót bonyolítottak le csapataink, a fülekiek és a losonciak odahaza, míg a rimaszombatiak idegenben gyűjtötték be a három pontot. Ez főleg losonci szempontból volt meglepő, akik tavasszal odahaza nem remekeltek, ráadásul a táblázat harmadik helyén álló turócszentmártoniakat fogadták. A mintegy 150 néző előtt lebonyolított találkozón a hazaiak az első félidő hajrájában szerezték meg a vezetést. Bár a vendégek a második félidő közepén a vendégek egyenlítettek, a végső szó ezúttal a hazaiaké volt, akik Tsilosani 77. percében elért találatával otthon tartották a három pontot.

Hazai pályán fogadták a fülekiek is a padkóciakat (Podkonice). Akik késve érkeztek, azok bizony lemaradtak a fülekiek vezető góljáról, Knežević ugyanis az első támadásból bevette a vendégek kapuját. Ahogy Losoncon, itt is jött a vendégek egyenlítő gólja, de még az első félidőben. Igaz, ennek csak hat percig örülhettek, Knežević  ugyanis másodszor is megtréfálta őket. Ezzel mindkét csapat be is fejezte a gólgyártást, így itt is maradt a 2:1.

A két vesztes hazai meccsel a hátuk mögött Zsarnócára (Žarnovica) érkező rimaszombatiak már annak is örülhettek, hogy a lelátón 200 néző szurkolt a csapatoknak, ugyanis ennyi néző Batyiban átlag két mérkőzésen jön össze.

Mivel a zsarnócaiak a tabellán a rimaszombatiak mögött álltak, így a vendégek voltak a mérkőzés enyhe favoritjai, de a hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést. Igaz, Kisievi és Halaj a félidő közepén három perc alatt megfordította az állást, de a lelkes hazaiak a második félidő elején újfent egyenlíteni tudtak. A mérkőzés utolsó gólja mégis a hazaiak hálójában landolt, Halaj másodszor is bevette Repiský kapuját. Győzelmükkel a batyiak egy helyet javítottak a táblázaton, s jelenleg 29 ponttal a 11. helyen állnak.

A bajnokságot továbbra is az 59 pontos alsókubiniak vezetik, 3 ponttal megelőzve a rakolciakat (Rakytovce), akiket újabb 3 ponttal lemaradva a mártoniak követnek. A losonciak 45 ponttal a hatodik helyen állnak három ponttal megelőzve a fülekieket.

A héten újabb kettős fordulót rendeznek, előbb az utolsó, 30. forduló mérkőzéseit játsszák le június elsején, szerdán 17.30 órai kezdettel. Bevallom, nem igazán értem, miért kell a 29. és 30. fordulót hetekkel előrehozni, ahelyett, hogy egymás után játszanák le az aktuális fordulókat. Nos, szerdán mindhárom csapatunk idegenben vendégeskedik, a losonciak Kálnón (Kalinovo), a rimaszombatiak Veszelén (Oravské Veselé), míg a fülekiek a második helyen álló Rakolcon. Egyik ellenfél sem ígérkezik sétagaloppnak. Hétvégén a 26. forduló mérkőzéseit rendezik meg, a rimaszombatiak már szombaton, 17.30 órai kezdettel fogadják a liptóselmecieket (Liptovská Štiavnica), míg másnap a két nógrádi csapat ismét utazik. A losonciak Veszelére, míg a fülekiek Kovácsfalvára (Kováčová).  

A IV. ligában is veretlenek maradtak  csapataink a hétvégén, bár győzniük csak az ajnácskőieknek sikerült. Tóth Csaba védencei értékes skalpot szereztek, hiszen a harmadik helyezett poltáriakat gyűrték le. A vezetést az első félidő utolsó pillanataiban szerezték meg a hazaiak Balog góljával, amit a vendégek a második félidő elején gyorsan ki is egyenlítettek. A 79. perc döntött a három pont sorsát illetően, amikor Dudek is bevette a vendégek kapuját. A régió másik két együttese egyaránt 2:2-es döntetlent játszott, de egyiknek sem örülhettünk igazán.

Nógrádi foci
Fotó:  Juhász Dósa János

A tornaljaiak a tótgyarmatiak elleni bravúros hazai győzelem után az utolsó helyezett feketebalogiak otthonába látogattak, de hiába vették vissza a vezetést Gurjao két találatával, a hazaiaknak a hajrában sikerült kiegyenlíteniük.

A tótgyarmatiak a tabellán tőlük hátrább álló málnapatakiakat (Málinec) fogadták, s bár Tóth Benjámin góljaival kétszer is vezettek, győzniük nekik sem sikerült, a hajrában a vendégek egyenlítettek, s értékes ponttal távoztak a határmentéről.

A táblázatot, váratlan hazai megingása után, (a gyetvaiaktók kaptak ki odahaza) továbbra is meggyőző fölénnyel a selmecbányaiak vezetik 53 ponttal a 47 pontos erdőbádonyiak (Badín) és a 40 pontos poltáriak előtt. A tótgyarmatiak 37 ponttal az 5., a tornaljaiak 28 ponttal a 9., míg az ajnácskőiek 26 ponttal a 11. helyről várják a hajrát.

A 24. fordulóban gömöri rangadóra kerül sor, hiszen a tornaljaiak az ajnácskőieket fogadják, míg a tótgyarmatiak Mezőközre (Medzibrod) látogatnak.

Az V. ligában tovább folytatódik a ragyolciak és nagykürtösiek versenyfutása. A hétvégén mindkét csapat megizzadt hazai pályán a győzelemért. A ragyolciak alig 60 néző előtt fogadták az utóbbi hetekben igen gyenge formát mutató feledieket, végül Lipták tizenegyesgólja kellett a hazaiak három pontjához. A nagykürtösiek 180 néző előtt fogadták a rapszodikus teljesítményt nyújtó nagyrőceieket, kétszer is két góllal vezettek, végül 3:2 arányban győztek, így a két csapat között maradt a négypontos különbség.

A következő forduló sem ígérkezik  izgalommentesebbnek, a ragyolciak a jó formát mutató tiszolciakhoz, míg az őket üldöző nagykürtösiek a felediekhez látogatnak. Csak érdekesség, hogy a ragyolciak jelenleg 61 pontosak, míg a táblázat harmadik helyén álló, utcahosszal lemaradó ipolynyékiek eddig csak 37 pontot gyűjtöttek, a többiek pedig még kevesebbet. Persze, az ipolynyékiek mostanában viszonylag jó formát mutatnak, a hétvégén a szintén jó formában lévő nyustyaiakat verték odahaza Fábián és Ohajda góljaival 2:0 arányban. Győztek az ipolybalogiak is, akik szintén egy félidő alatt lerendezték az óváriakat (Gyurász és Török), míg a vendégeknek már csak a szépítésre futotta Fehér találatával.

A csábiakat viszont hiába biztatta 150 lelkes drukker, Pál Bence 82. percben szerzett gólja már csak a szépítéshez volt elegendő (1:2) a tiszolciak ellen.

Folytatta csúfos vesszőfutását a nagybalogi csapat, amely a nem épp acélos másik újonc losonctamásiak otthonában kapott 13 gólt, amelyekből Dobročka négyet, míg Fehérvári három gólt jegyzett. Szinte minden második szurkolóra jutott egy hazai gól, akik ezúttal látványosan otthon maradtak a medveveszély miatt.

A régió csapatai közül az óváriak a negyedikek 36 ponttal, a felediek három vereségük után 33 ponttal már csak a hatodik helyen tanyáznak (pár hete még a harmadik helyen álltak), a csábiak 30 ponttal a kilencedikek, míg az ipolybalogiak 26 ponttal a 11. helyen állnak. A nagybalogiak hét ponntal zárják a tabellát, a gólarányik 11:111, nem túl szívderítő.

A 24. fordulóban vasárnap a már említett két mérkőzésen kívül az óváriak a losonctamásiakat, míg a nagybalogiak az ipolynyékieket fogadják, míg az ipolybalogiak Nagyrőcére, a csábiak pedig Bozitára látogatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.