Megvan a Fehérvár ellenfele a rájátszásban

2021. március 8., 17:06
ma7 | MTI

Antti Karhula, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője szerint ellenfelük, a Vienna Capitals a negyeddöntő esélyese az osztrák jégkorongligában.

Fehérvár AV19
Fotó: Fehérvár AV19

Az vasárnap este derült ki, hogy a bécsiek lesznek a középszakaszban ötödik magyar csapat ellenfelei.

A szezon eddigi részében hatszor találkozott a két együttes, az első és hatodik meccset a Fehérvár nyerte, a közbensőket pedig a Vienna.

Február 19-én például 11-3-ra diadalmaskodott a Capitals az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és ez fájó pont Karhulának.

Hat mérkőzést játszottunk a Bécs ellen az idei szezonban, ez alapján feléjük billen a mérleg nyelve. Egy alkalommal nem voltam elégedett a játékunkkal ellenük, a többi találkozón felvettük a kesztyűt. A Bécs kemény ellenfél, rengeteg playoff-tapasztalattal, így pontosan tudja, hogyan kell ezeken a mérkőzéseken jégre lépni. Nekünk ezt még tapasztalnunk kell

- mondta a finn edző a Volán honlapján. Hozzátette:

Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy ők az esélyesebbek, nekünk pedig jó kihívás lesz jégre lépni ellenük. Számunkra talán a Bécs volt a legjobb opció abból a szempontból, hogy az egész szezonban rengeteget utaztunk, a legközelebbi ellenfél elleni rájátszás-mérkőzéseken pedig nem vár ránk többórás buszút.

Erdély Csanád, a fehérváriak csatára az M4Sport Sporthíradóban hétfőn hangsúlyozta:

bízik benne, hogy továbbjuthatnak.

Nem hiszem, hogy bravúr lenne, ha sikerülne, de hiszek benne, hogy járunk majd ott, ahol eddig még nem

- mondta Erdély.

Hozzátette:

saját játékrendszerükkel kell foglalkozniuk, de több olyan mérkőzésük is volt Bécsben, amikor nyertek vagy közel álltak hozzá.

Ebből a szempontból szerencse, hogy idegenben kezdünk

 - tette hozzá.

Az örökmérleg szerint 79 alkalommal csapott össze a két együttes a 2007/08-as szezon óta, rendes játékidőben 45 mérkőzést a bécsiek, 17-et a Hydro Fehérvár AV19 nyert, míg a hosszabbításban, vagy büntetőkkel eldőlt találkozók tekintetében 12 alkalommal az osztrákok, ötször a Fejér megyeiek örülhettek.
A Fehérvár tizennégy éves osztrák bajnoki szereplése során hatodik alkalommal szerepelhet a rájátszásban, de még egyszer sem jutott túl a negyeddöntőn.

A bécsiekkel kétszer futott össze a playoffban:

a 2009/10-es évadban 4-1-gyel, a 2014/15-ösben pedig 4-2-es összesítéssel ment tovább a Capitals.

A negyeddöntőben még Bolzano-Bratislava Capitals, Klagenfurt-Villach és Salzburg-Dornbirn párharcokat rendeznek.

A playoff pénteken kezdődik - a Hydro Fehérvár AV19 számára idegenben -,

a negyeddöntő esetleges utolsó, hetedik mérkőzésére március 26-án kerül sor.

Az elődöntőt március 28. és április 9. között rendezik, míg a döntő április 11-től április 25-ig tart majd. Minden körben négy győzelem szükséges a továbbjutáshoz, a találkozókat váltott helyszíneken rendezik.
A rájátszásban, amennyiben az állás a rendes játékidő után döntetlen, további húszperces harmadok következnek, amíg az egyik csapat gólt nem szerez. Fontos információ, hogy a negyedik játékrészben öt az öt ellen, míg az ötödiktől három a három ellen játszanak a felek, kivéve abban az esetben, ha a kiesésről döntő találkozóról van szó, ekkor a további harmadokban is öt az öt ellen folytatódik a játék.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!