2020. május 7., 11:40

Lintner: Nem szeretnénk elveszíteni a magyar klubcsapatokat

A szlovák jégkorong extraliga klubjai a koronavírus okozta járvány miatt nagy bizonytalanságban vannak. Aggódnak a folytatással kapcsolatban, nem elég, hogy az előző szezon miatt szenvednek hiányt, de jövő is bizonytalan. A šport.sk Richard Lintnerrel készített interjút, aki azt is elmondta, hogy örülne annak, ha a Miskolc klubcsapata maradna a szlovák mezőnyben.

Fotó: TASR

A szlovák jégkorongliga vezetője elárulta, hogy eddig 11 klubcsapat jelentkezett be a következő idénybe, minden együttes igyekszik segítséget nyújtani, és továbbra is azt szeretné, ha mindkét magyar klubcsapat indulna a következő évben. Erre csak a Miskolcnak van nagyobb esélye, a MAC Budapest úgy néz ki, hogy pénzhiány miatt kiszáll a bajnokságból. Lintner szerint mindkét fél érdeke, hogy a Miskolc maradjon.

A Miskolc csapata a kialakult helyzet miatt beadta a jelentkezést az osztrák Erste Bank ligába is, arra az esetre, ha a szlovák ligában való szereplés nem jönne össze. Lintner megérti a Miskolc helyzetét, hiszen nekik sem könnyű, de szeretné, ha a Miskolc továbbra is a szlovák jégkorongligában szerepeljen.

A liga vezetője arról is beszélt, hogy több magyar klubcsapattal is jó a kapcsolata a Visegrádi kupasorozatnak köszönhetően, így adott esetben felvehetnek még egy magyar csapatot a MAC Budapest helyére, ha az teljesítik a pénzügyi feltételeket.

Megosztás
Címkék