Könnyű győzelemmel jutott a következő körbe a DAC!

Ondik Gábor 2019. augusztus 14., 20:08

A szlovák Slovnaft Kupa 2. fordulóját rendezték meg szerda késő délután. A második körben már az élvonalbeli csapatok is pályára léptek, köztük a dunaszerdahelyi DAC is. A sárga-kékek a negyedosztály Padkóc otthonába látogattak.

Fotó: DAC.sk
A találkozót esélyeshez méltóan a DAC kezdte jobban és már az első perctől kezdve komoly fölényben futballozott a Hyballa csapata. A mérkőzés első nagy lehetősége a 8.percben adódott, Ramirez passza után Čmelík került százszázalékos ziccerbe, de nem tudta gólra váltani, miután az egyik gólvonalon helyezkedő hazaiba rúgta. 25 percnyi játék után továbbra sem sikerült feltörnie a hazai védelmet a sárga-kékeknek. A mérkőzés 29. percében Ramirez próbálkozása a felső lécen csattant.

A 34.percben megtört a gólcsend és Vida Máté távoli lövése a jobb kapufa segítéségével landolt a hazai hálóban. Vidának ez volt a DAC színeiben az első gólja tétmérkőzésen. Két perccel a vezetés megszerzése után, szinte azonnal növelhette volna előnyét a DAC, Ramirez azonban óriási ziccerben Paliderbe lőtt,

A szünet után a hazaiak bátrabbak lettek és mindent egy lapra feltéve megpróbálkoztak az egyenlítéssel. A mérkőzés 53. percében azonban Fábry járt közel első dunaszerdahelyi góljához, azonban ebben a felső léc gátolta meg. A 60. percben Vida Máté próbálkozása suhant el a bal kapufa mellett. Ramirez a mérkőzés 66.percében már sokadik ziccerét rontotta el, ami után Peter Hyballa le is cserélte és pályára küldte Taiwót. A 73. percben Kostúrik lövése után kis híján egyenlített a hazzai együttes. Egy perccel később Vida Máté második góljával megnyugtatta csapatát és a végén felszabadultabban játszhattak a vendégek.

12 perccel a mérkőzés vége előtt a csereként beálló Taiwo gólpassza után a góllövők listájára is feliratkozott, miután a hazai védelem nem tudott tisztázni és a nigériai támadó sarokkal talált a hálóba. A hajrában Divkovič ellen elkövetett szabálytalanság után büntetőt rúghatott a DAC, amit Dominik Kružliak váltott gólra. A Rózsahegyről szerződtetett védőnek szintén ez volt első gólja a DAC színeiben tétmérkőzésen.

Slovnaft Kupa, 2.forduló:

FK Padkóc (IV.liga) - FC DAC 1904 0-4 (0-1)

Padkóci stadion, 983 néző, v.: Somoláni

Gólszerzők: Vida M. (34., 73.), Taiwo (78.). Kružliak (81., büntetőből)

0 HOZZÁSZÓLÁS