2022. december 1., 10:22

Kiütéses dunaszerdahelyi siker a Stomfa otthonában

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) legutóbbi játéknapját szerda este bonyolították le. A dunaszerdahelyi HC DAC számára kötelező feladat várt a sereghajtó Stomfa otthonában.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

Folytatta győzelmi sorozatát a Debre Viktor által edzett dunaszerdahelyi együttes, amely a MOL Liga legutóbb játéknapján kiütéses győzelmet aratott a sereghajtó Stomfa otthonában.

A dunaszerdahelyi kézis lányok ezzel sorozatban ötödik győzelmüket könyvelhették el és mindössze négy pont választja el a csallóközi együttest a listavezető Vágsellyétől a negyedik helyen., ráadásul a DAC egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott.

A mérkőzés elején a sárga-kékek máris nagy fölénybe kerültek és egy háromgólos sorozattal indították a találkozót. A hetedik percben már 5-1-re is vezetett a DAC, a hazaiak itt még csökkenteni tudták három gólra hátrányukat, amit egészen a 18. percig tudtak tartani, ezt követően a csallóközi együttes folyamatosan növelni tudta előnyét. Az első játékrész végére a sárga-kékek egy megnyugtató nyolcgólos előnyt építettek ki.

A második játékrészben a találkozó ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a sárga-kékek nagy fölényben játszottak és folyamatosan nőtt az előnye Debre Viktor együttesének.

A mérkőzés 35. percében már tíz góllal is vezetett a dunaszerdahelyi együttes.

A hazaiak nem tudták tartani a lépést a sárga-kékekkel, negyedórával a vége előtt már 14 gól volt a különbség a csapatok között. A dunaszerdahelyi együttes mestere Debre Viktor így több fiatalnak is lehetőséget adott a játékpercek és a tapasztalatok gyűjtésére. A találkozót végül meggyőző fölénnyel 16 góllal nyerték a dunaszerdahelyi lányok megerősítve ezzel negyedik helyüket a tabellán. Bízikék sorozatban ötödik bajnoki sikerüket könyvelhették el.

„Jól álltunk bele a mérkőzésbe, a lányok végig komolyan vették az ellenfelet. Már az első félidőben eldöntöttük a találkozó végkimenetelét. A második félidő döntő többségében azok a játékosok kaptak nagyobb szerepet, akik egyébként kevesebb játékperccel rendelkeznek, de ők is mindannyian szépen hozzá tudtak tenni az eredményhez jó teljesítményükkel.

Örülök a csapat hozzáállásának, mert annak ellenére, hogy a papírforma teljesült, végig küzdöttünk és jó arcunkat mutattuk”

- nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Debre Viktor a sárga-kékek vezetőedzője.

MOL Liga, 10. forduló:

HC Tatran Stomfa – HC DAC Dunaszerdahely 18-34 (9-17)

DAC gólszerzői: Juhos Kata 6, Pénzes Mónika 5, Hornyák Bernadett 5, Élő Beatrix 5, Sári Barbara 4, Bízik Réka 4, Eiška Desortová 2, Kristína Pastorková 2, Kovács Noémi 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.