2022. május 30., 09:47

Kiderült, hogy kikkel kell megküzdeniük a magyar hokisoknak az elitben

Tegnap este a döntővel véget ért a 2022-es jégkorong-világbajnokság, s ezzel egyidejűleg a jövő évi viadal csoportbeosztásaira is fény derült. A magyar csapat, amely feljutott az elitbe, a csoportkörben nem találkozik a szlovák válogatottal.

Magyar Jégkorong válogatott
Fotó: Magyar Jégkorong Facebook

Természetesen a hoki világát sem kerülte el az orosz-ukrán háború, amely azt eredményezte, hogy az orosz és a fehérorosz csapat sem játszott az idei tornán, de hiányozni fognak jövőre is. Éppen ebből adódóan idén könnyebb volt a feljutást kiharcolnia a magyar együttesnek a második vonalból, s a papírforma szerint össze is jött.

Így aztán jövőre már a világ 16 legjobb válogatottja között szerepelnek, a szankciók miatt új helyszínen zajló, finn-lett közös rendezésű viadalon.

A magyar válogatott Tamperében az olimpiai és világbajnok, világranglista vezető finnekkel, valamint a svédekkel, a vb-harmadik csehekkel, a németekkel, a dánokkal, a franciákkal és az osztrákokkal játszik majd.

A csapatokat minden évben a világranglista szerint csoportosítják, az idei listát az olimpia után tegnap este a hazai világbajnokságot is megnyerő finnek vezetik, míg a magyar csapat az elit csoportos együttesek közül leghátrébb, a 20. helyen szerepel. Ennek is köszönhetően kerültek össze a finnekkel, s kerülték el a nyolcadik helyen álló szlovákokat.

Mindez nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy jövőre nem kerül sor szlovák-magyar mérkőzésre a világbajnokságon, hacsak mindkét válogatottnak nem sikerül bejutnia a legjobb nyolc közé.

A 2023-as vb csoportbeosztása (világranglista-helyezés):
A csoport (Tampere): Finnország (1.), Svédország (5.), Csehország (6.), Németország (9.), Dánia (10.), Franciaország (13.), Ausztria (15.), Magyarország (20.)
B csoport (Riga): Kanada (2.), Egyesült Államok (4.), Svájc (7.), Szlovákia (8.), Lettország (11.), Norvégia (12.), Kazahsztán (16.), Szlovénia (19.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.