2023. május 21., 19:38

Kevin Constantine: a hétfői mérkőzés számít

Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint az osztrákok elleni hétfői mérkőzés lesz a legfontosabb a szezonban, ott lehet meghosszabbítani az élvonalbeli tagságot, éppen ezért volt nagy szakmai kihívás, hogy miként kezeljék a németek elleni vasárnapi összecsapást.

magyar német hoki
A magyar válogatott a jégkorong-világbajnokság hatodik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzés után a finnországi Tamperében 2023. május 21-én. A nemzeti csapat 7-2-re kikapott.
Fotó: MTI

A 7-2-es vereség után az amerikai szakvezető az MTI-nek elmondta, eleve komoly feladat egy csapatot felkészíteni két nap alatt két meccsre, és most az volt a kérdés, miként gazdálkodjanak az energiával.

Ez egy szerencsejáték is. Ha most védetjük az első számú kapusunkat, minden alapjátékos sok időt tölt jégen, és mégsem nyerünk három pontot érően a jó erőkből álló németek ellen, akkor a másnapi, osztrákok elleni találkozón deficittel indulunk. Ezért úgy ítéltük meg, az a jobb, ha Bálizs Bence és Hári János pihen, és mind a négy sor, a húsz mezőnyjátékos közel hasonló időt tölt a pályán"

- mondta Constantine.

Hozzátette: szerették volna megnyerni ezt a meccset is, volt rá esélyük, viszont a hétfői mérkőzés számít, az lesz a lényeg.

"Azért kezdtük meg augusztusban a közös munkát, hogy a vb-n kiharcoljuk a bennmaradást, ami még nem fordult elő a magyar hoki történetében. Ezért videóztunk, edzettünk, elemeztünk, teszteltünk, játszottunk mérkőzéseket, mindent" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

magyar német hoki
A német Moritz Müller (b) és Mathias Niederberger (j) kapus, valamint Galló Vilmos a jégkorong-világbajnokság hatodik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen
Fotó:  MTI

Kiemelte: szó sincs arról, hogy hátrány lehet az, hogy az osztrákok pihenőnap után játszanak velük hétfőn.

A tornán az amerikaiakkal és a finnekkel is úgy találkoztunk, hogy előző nap szintén meccsünk volt, és ezen a két találkozón nem játszottunk rosszul. Szóval tudunk mi két nap alatt két találkozót megvívni megfelelő szinten"

- mondta Constantine, aki nem kíván foglalkozni a bírókkal.

"Edzői pályafutásom elején még sokat reklamáltam, üvöltöztem velük. Aztán megváltoztam, és rá kellett jönnöm, hogy erre kár energiát pazarolni" - jegyezte meg.

Az első magyar gólt szerző Terbócs István jelezte: van benne hiányérzet, mert például az öt a három elleni emberelőnyt nem tudták kihasználni, pedig a helyzetek alapján lehetett volna esély pontszerzésre.

Soha ilyen jó formában nem voltam, élvezem a játékot, az osztrákokat pedig ismerjük, heti szinten játszunk velük. Azonban nem szabad hibáznunk"

- tette hozzá.

A második találatot szerző Fejes Nándor is mérges volt a lefújás után: "A németek nem játszottak jól. Nagy hiba volt 1-0-nál kihagyni a kettős emberelőnyt. Sokkal szorosabb lehetett volna a meccs."

A csapatkapitány Nagy Gergő kiemelte, hogy most nem szabad megtörniük, össze kell zárniuk és neki kell menniük az osztrákoknak.

magyar német hoki
A német Nico Sturm (elöl, b) gólt szerez Horváth Dominik (j) mellett
Fotó:  MTI

"Gyorsan el kell felejteni a mai meccset. Az első harmadban és 1-0-ig is voltak lehetőségeink, de minden kimaradt" - mondta.

A gólpasszos Papp Kristóf ugyanakkor úgy érezte, fejben egy kicsit már sokan az osztrákok elleni meccsen jártak: "Talán egyetlen ellenfelünk sem játszott ennyi hibával, mégsem tudtunk mit kezdeni a helyzetekkel."

John-Jason Peterka, a németek NHL-es sztárja az MTI-nek elmondta, az első harmadban igyekeztek minél több lövést leadni, de akkor még jól tartotta magát az ellenfél.

A meccs kulcsmomentuma volt, hogy a kettős emberhátrányunkat kivédekeztük, és utána már a gólok sem maradtak el. A szünet után pedig én is betaláltam. Láttam, hogy a kapus maszkja és a kapuvas között van rés, és hiába voltam éles szögben, ilyenkor ezt el kell vállalni"

- nyilatkozta a Buffalo Sabres csatára.

A magyar csapatnak hétfőn nyernie kell az osztrákok ellen, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát és jövőre a prágai-ostravai tornán szerepelhessen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.