2022. október 20., 09:09

Kettős győzelemmel jutottak a Challenge Kupa következő körébe a komáromiak

Szerda este az albán Tirana otthonában lépett pályára a Komáromi Férfi Röplabdaklub a CEV Challenge Kupában a legjobb 64 között és magabiztos győzelemmel diadalmaskodtak az albán bajnok otthonában.

komáromi röplabdázók
Fotó: vkspartak.sk

Mint arról beszámoltunk az elmúlt héten komáromiak hazai pályán 3-1-re legyőzték az albán bajnok Tirana együttesét és előnnyel utazhattak az albán fővárosba. A szerda esti mérkőzésen az albán együttes jól kezdett és 25-18-ra megnyerték az első szettet.

A szlovák bajnok játéka a folytatásban javult és eleinte ugyan még szorosan alakult a második játszma, a komáromiak egyre inkább fölénybe kerültek és elhúztak, majd nagy fölénnyel 25-16-ra behúzták a második játszmát, ezzel kiegyenlítve a szetteket.

A harmadik játszmában hiába kezdett egy 3-0-ás sorozattal a Tirana, így sem tudták tartani előnyüket és a komáromiak fordítottak majd ismét jócskán elhúztak az albán bajnoktól.

A Duna-partiak magabiztosan húzták be a harmadik játszmát és a szettek tekintetében ezzel fordítottak  2-1-re.

A komáromiak így egy nyert szettre kerültek a továbbjutástól, a negyedik játszma a mérkőzés legszorosabb részét hozta, de a házigazdák hiába küzdöttek az egyenlítésért, nem jött össze nekik. A komáromiak végül 25-21-re megnyerték a negyedik játszmát, ezzel 6-2-es összesítéssel jutottak a legjobb 32 közé. A komáromiak ellenfele a következő körben a görög Olympiakosz lesz.

CEV Challenge Kupa, Legjobb 64 között, visszavágó:

KS Tirana (albán) - Rieker UJS Komárom 1-3 (25-18, 16-25, 19-25, 21-25)

Továbbjutott a Komárom kettős győzelemmel és 6-2-es összesítéssel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.