2022. április 17., 18:55

Joao Janeiro: A fiúk megérdemelték a győzelmet az állandó kemény munkáért

A dunaszerdahelyi sárga-kékek öt nyeretlen bajnoki mérkőzés után újra győzni tudtak a Fortuna Ligában. A csallóközi gárda hazai pályán a Zsolnát győzte le, ami a klub élvonalbeli háromszázadik győzelme volt. A mérkőzést követően a DAC portugál mestere is értékelte csapata produkcióját.

Joao Janeiro
Fotó: dac1904.sk

Hosszas nyeretlenségi szériájának hazai közönség előtt vetett véget a dunaszerdahelyi futballklub. A sárga-kékek a rájátszásban először tudtak győzni, azaz öt bajnoki után sikerült ismét megszerezniük a három pontot. Legutóbb még az alapszakaszban tudtak győzni éppen a Zsolna ellen, akiket szombat este is sikerült megverniük. A portugál mester elégedett volt csapata teljesítményével, de akadtak gondjai így is főként a csapat összeállításánál a sok sérültje miatt.

Az ellenfélhez hasonlóan nekünk is gondjaink adódtak az összeállításnál, de nagyon örülök a teljesítményünknek. A második gól után kétszer a kapufát is eltaláltuk. A második félidőben nem volt elég terünk, hiányoztak az utolsó passzok. Jobban kellett volna megjátszanunk a létszámfölényes helyzeteinket, de a legfontosabb, hogy győztünk, és nem kaptunk gólt, ami egy olyan csapat ellen, mint a Zsolna, nem kis fegyvertény. A fiúk megérdemelték a győzelmet az állandó kemény munkáért és a mai meccsen nyújtott teljesítményért”

– kezdte értékelőjét a portugál szakember.

Győzelmének köszönhetően a DAC megszerezte története háromszázadik győzelmét az élvonalban. A találkozón első alkalommal talált be a DAC színeiben a Ferencvárostól kölcsönbe érkezett Szánthó Regő, akiről Janiero is ejtett pár szót értékelése során.

„Örülünk, hogy megszereztük a klub 300. győzelmét az élvonalban. A különbséget a korábbiakhoz képest a hatékonyság jelentette. Az ellenfél felállítása nem volt meglepetés a számomra. Szánthó nagyon tehetséges játékos, de még nincs százszázalékos állapotban, hiszen az előző szezonban keveset játszott a magyar bajnokságban. Nagyon örülök a góljának, de annak még jobban, hogy itthon tartottuk a három pontot” - nyilatkozta a mérkőzést követően a DAC portugál mestere Joao Janeiro.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.