Jégkorong: Vereséggel kezdtek a Zólyom otthonában az érsekújváriak

2021. április 3., 13:21
Ondik Gábor

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) alapszakaszának győztese, a Zólyom otthonában kezdte meg negyeddöntős szereplését az érsekújvári hokicsapat. Majoross Gergely együttese az első mérkőzésen vezetett is, de végül vereséget szenvedett.

Fotó: TASR/AP

A Kassa kiejtése után az újváriak bejutottak a negyeddöntőbe, ahol komoly feladat vár Majoross Gergely legénységére, ugyanis az alapszakasz győztesével kerültek szembe. A Zólyom aktívan kezdett és a harmadik percben Kolenič a bal kapuvast is eltalálta.

A hetedik percben a vendég újváriak egy pompás akció végén Varga góljával szerezték meg a vezetést.

A zólyomiak nem sokkal később, egy óriási hiba után, kétgólos hátrányba is kerülhettek volna, de Kotvan hibáját Rogoň nem tudta kihasználni, pontosabban az újvári ziccert a zólyomiak kapusa Rahm védte. Az újváriak jól játszottak, a 14. percben a hazaiak Zuzin góljával mégis kiegyenlítettek. A zólyomi együttes meg is fordíthatta a mérkőzést, de McPherson és Mikuš sem tudott a kapuba találni.

A második játékrész hazai emberelőnnyel kezdődött, amit 45 másodperc után Viedenský gólra is váltott. A második harmadban a zólyomiak sokkal többet próbálkoztak, 15 kapuralövésük volt, míg az újváriak csupán 5 alkalommal tették próbára Rahm kapust. A mérkőzés 29. percében a hazaiak újabb gólt szereztek, Marcinek asszisztja után Kelemen talált be emberhátrányból.

A záró harmad elején az újváriak emberelőnybe kerültek, de még a kapura sem tüzeltek Majoross Gergely tanítványai. Az újváriak előtt a harmadik játékrészben több emberelőnyös lehetőség is adódott, hiszen a hazaiakat négy alkalommal is kétperces kiállítással sújtotta a játékvezető. Az újváriak azonban nem tudták megtalálni az ellenszert Rahm kapus ellen, nem tudtak a hajráig betalálni. Húsz másodperccel a vége előtt Števuliak ugyan betalált, de az egyenlítésre már nem maradt elég idő, így az Érsekújvár 3-2-es vereséggel kezdte a rájátszás negyeddöntőjét idegenben.

A csapatok szombaton ismét összecsapnak, ezúttal Zólyomban.

Tipos Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

HKM Zólyom - HC Mikron Érsekújvár 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Gólok és gólpasszok: 14. Zuzin (Viedenský), 21. Viedenský (R. Bondra, Melancon), 29. Kelemen (Marcinek) – 7. T. Varga (P. Mikuš, Iacobellis), 60. Števuliak (Rogoň, Västilä)

Zólyom: Rahm – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško (A), Kubka, Meliško – R. Bondra, J. Mikúš, Kelemen – McPherson, Puliš (A), Nuutinen – Zuzin (A), Viedenský, Stupka – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Jedlička

Érsekújvár: Kiviaho (Lackovič) – Västilä, Hain, Holenda (A), Fereta, P. Mikuš (A), M. Roman, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík (C), Iacobellis, T. Varga – Obdržálek, Seppänen, Majdan – Andrisík, Ondrušek, Okoličány – V. Petrík