2021. május 23., 10:55

Jégkorong vb: Virágokat vittek a házigazdák a kanadaiak nagykövetségéhez

A lett házigazdák Kanada rigai nagykövetségére vitt virágokkal próbálták enyhíteni az észak-amerikaiak afölötti bánatát, hogy a végső győzelemre is esélyesnek tartott férfi jégkorong-válogatottjuk hatalmas meglepetésre kikapott Lettország nemzeti együttesétől a világbajnokság nyitónapján.

jégkorong lettország és kanada
Fotó: TASR/AP

A pénteki 0-2-es végeredmény és a virágcsokrok érkezése után a kanadai nagykövet, Kevin Rex megdicsérte a vendéglátókat a szenzációs teljesítményért és a "gyógyírért".

A vereség mindig kellemetlen, ám jobban elviselhető, ha olyan helyen következik be, mint Riga, ahol a vb gazdái hagyományos módon virágot visznek a vesztes fél nagykövetségére. Köszönet a lett barátoknak az energiáért, a kedves szavakért és a virágokért

- írta közösségi oldalán a vezető diplomata.

Lettország először győzte le Kanadát a jégkorong-világbajnokságok történetében, egyszersmind 2016 óta először nem sikerült egyetlen gólt sem szerezniük a kanadaiaknak egy vb-meccsen.

A házigazda lett válogatott amúgy a második mérkőzését már elveszítette a rigai tornán: szombaton szétlövéssel kapott ki a kazahok legjobbjaitól 3-2-re.

A szombati játéknap eredményei:

A csoport:
Dánia-Svédország 4-3
Oroszország - Nagy-Britannia 7-1
Csehország-Svájc 2-5

B csoport:
Németország-Norvégia 5-1
Finnország-Egyesült Államok 2-1
Lettország-Kazahsztán 2-3 szétlövésekkel
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.