2023. május 1., 17:26

Jégkorong: Kiélezett meccsre számítanak a magyarok Szlovénia ellen

Kiélezett mérkőzésre számítanak a játékosok Szlovénia ellen, amely az eddigi legmagasabban jegyzett ellenfele lesz a két hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottnak.

jégkorong
Fotó: Magyar Jégkorong Facebook oldal

A nemzeti csapat hétfői sajtónyilvános edzésén kiderült, hogy Pozsgai Tamás felépült lágyéksérüléséből, és teljes erőbedobással készülhet a szerdán és csütörtökön Szlovénia ellen sorra kerülő felkészülési mérkőzésekre.

Nyilván ez egy nagyon erős ellenfél, tudjuk a közös múltunkból is, hiszen mindig nagyon jó meccseket játszottunk, emellett fizikálisan nagyon erős a csapat, ezért intenzív, nagy meccsre számítok

- mondta az MTI-nek Pozsgai, aki a Nagy-Britannia elleni két felkészülési találkozót a sérülése miatt kihagyta a múlt héten.

Az észak-amerikai profiliga (NHL) draftlistáján szereplő Hadobás Zétény is nagy csatát vár, de pozitív gondolatokkal vág neki a felkészülés hajrájának.

Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy meg kell nyerni. A szlovénoknak nagyon jó csapatuk van, ezért kiélezett meccsre számítok ellenük

- mondta a 20 éves Hadobás, a nemzeti csapat legfiatalabb tagja. A jövő keddi, MVM Dome-ban sorra kerülő Kanada elleni mérkőzésről pedig úgy nyilatkozott, hogy mindent "ki szeretnének rakni a jégre", ami bennük van, mivel nem mindenkinek adatik meg pályafutása során, hogy hazai közönség előtt lépjen pályára egy ilyen szintű csapat ellen.

Az idősebb játékosok közül többen is játszottak már a kanadaiak ellen, amely NHL-játékosokkal érkezik Budapestre.

Mindig jó érzés felmenni világsztárok ellen, akikkel leginkább csak videójátékokban játszik az ember. Korábban láttuk, hogy ők is csak emberek, ugyanúgy hibáznak, csak sokkal kevesebbet, és amikor meg gólt is lősz nekik, akkor egy gyerekkori álom válik valóra

- emlékezett vissza Bartalis István, aki a 2016-os elitvilágbajnokságon szerzett gólt a kanadaiak ellen.  

Sofron István, a válogatott egyik legtapasztaltabb tagja is megerősítette, hogy

kezd összeszokni a csapat, így abban bízik, hogy Szlovéniával szemben most feléjük billenhet a mérleg nyelve.  

Most már nagyjából 80 százalékban ki fognak alakulni a végleges sorok. Inkább a játékszisztémára fektetjük a hangsúlyt és kevésbé a kondicionális felkészülésre, ezért mindenki frissebb lesz, és a játék képe is jobb lesz

- mondta a 35 éves csatár.

A Csíkszereda jégkorongozója azt is elárulta, hogy

az elmúlt húsz évben a szurkolók vitték előre a csapatot, így már nagyon várja a jövő keddi összecsapást, ahol már biztosan megdől a hazai nézőcsúcs, mivel eddig több mint 11 500 belépő kelt el.

Kevine Constantine kapitány alakulata - amely az eddigi nyolc felkészülési mérkőzéséből csak egyet nyert meg - szerdán és csütörtökön a szlovénok ellen, míg jövő kedden Kanada ellen lép pályára 19 órától az MVM Dome-ban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.