2021. április 25., 17:11

Hornyák Panna: Egy sportoló számára megtiszteltetés a válogatottban szerepelni

Hornyák Panna viszonylag fiatalon került a kézilabda közelébe, a tehetséges játékos a DAC utánpótlásában kézilabdázik, a fiatal tehetség idén a MOL Ligában is bemutatkozhatott a felnőttek között. Az ígéretes jövő előtt álló Hornyák Pannával beszélgettünk pályafutása kezdetéről, az idei szezonról és a válogatottról.

Hornyák Panna

Az ung-vidéki Nagykaposon nevelkedtél, a környéken nem igazán sok lehetőség van a kézilabdára, igaz Nagymihályban többszörös bajnokcsapat található. Hogyan kerültél a kézilabda világába?

8 vagy 9 éves lehettem, amikor Dunaszerdahelyre költöztünk. Mindenképpen szerettem volna valamit sportolni, végül a kézilabda mellett tettem le a voksom.

Tehetséged mikor mutatkozott meg, mi volt az első sikerélmény, ami a kézilabda felé terelt?

Első egyéni sikerélményemnek az U12-es országos bajnokságot mondanám 2017-ből, ahol aranyéremmel zártunk, és megválasztottak a torna legjobb játékosának. Igazából fokozatosan alakult ki, hogy a jövőt számomra a kézilabda jelenti.

Jelenleg Csallóközben a DAC utánpótlásában nevelkedsz, hogyan kerültél a sárga-kékek utánpótlásába?

Kisiskolasként jelentkeztem az SG DAC kézilabda szakkörére, Németh Joli néninél és Rajkovics Orsinál kezdtem, tőlük rengeteget tanultam. Emberileg és szakmailag is nagyra tartom őket, nélkülük nem tartanék itt, ahol most. A két helyi klub egyesülése után Prikler Szilviához kerültem, akinek szintén sokat köszönhetek. Az utánpótlásban jelenleg is ő az edzőm.

Az erősségeid közül mit említenél meg és mi az, amiben fejlődni szeretnél?

Balátlövő vagyok, alkatomból és a magasságomból adódóan erősségemnek az átlövést mondanám, de ebben is, valamint a védekezésben, gyorsaságban, fizikumban és igazából minden másban még rengeteget kell fejlődnöm, hogy igazán jó játékos lehessek.

Az idei év hozta meg számodra a nagy áttörést, nagyon fiatalon sikerült bemutatkoznod a felnőtt csapatnál. Számítottál rá, hogy Debre Viktor vezetőedző ilyen hamar lehetőséget biztosít számodra?

Számomra pozitív oldala is volt a Covidnak, ugyanis ennek köszönhetően kerültem fel a felnőtt csapathoz. Nem számítottam rá, valamint arra sem, hogy keretbe kerülök. Örültem, hogy lehetőségem nyílt pályára lépni. Azonban meg nagyon sok munka vár rám, hogy érdemben hozzátegyek a csapat sikereihez.

Sikerült gólokat is szerezned a DAC színeiben, hogyan élted meg a bemutatkozást a felnőttek között?

Nyilvánvalóan izgultam, de örülök, hogy sikerült gólt is szereznem.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.