2019. március 5., 08:30

Hoki vb – Különvonat szállítja a szurkolókat

Hétfőn ünnepélyesen megkeresztelték a kassai vasútállomáson azt a különvonatot, amely a májusi jégkorong-világbajnokság idején Kassa és Pozsony között szállítja a szurkolókat. A vonat a rendezvény kabalafigurájának nevét viseli, a keresztapa szerepét pedig két hokis, Ladislav Nagy és Ján Laco vállalta.

macejko00.jpg
Médialapozó
Fotó: TASR

A szlovák válogatott Kassán hét esti csoportmérkőzést játszik majd, amelyek után a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) különvonatokat indít a fővárosba. Az IC 526 Macejko a tervek szerint 23.17-kor indul Kassáról és 03.58-kor fut be Pozsonyba. Abban az esetben, ha a meccsek elhúzódnak, a vonat is később indul.

„Feltételezzük, hogy nem minden mérkőzés ér majd véget a rendes játékidőben, ezért arra készülünk, hogy megvárjuk a szurkolókat”

– közölte Karol Martinček, a Szlovák Vasúttársaság gazdasági igazgatója. Hozzátette, 23.45-kor indul a fővárosba a Zemplín gyorsvonat is, de az a menetrend szerint elindul.

Fotó:  TASR

A különvonat párja, az IC 521 Macejko március óta közlekedik Pozsony és Kassa között, 06.01-es indulási és 10.48-as érkezési idővel. Azokon a napokon, amikor a szlovák válogatott csoportmérkőzéseket játszik, ezeket a vonatokat megerősítik. Martinček tájékoztatása szerint a jegyárak az IC vonatok tarifáját követik, a szerelvények kapacitását pedig az érdeklődéstől függően változtatják majd.

A vasúttársaság nemcsak a szurkolókat, hanem a játékosokat és a bírókat is szállítani fogja a két helyszín között.

Fotó:  TASR

A jégkorong-világbajnokság szervezői nagyra értékelik a vasúttársaság együttműködését.

„A szurkolóknak egy biztonságos közlekedési módot kínálhatunk a szlovák csapat mérkőzései után az ország nyugati része felé. Egyúttal ez környezetbarát megoldás is” – hangsúlyozta Michaela Grendelová, a vb kommunikációs igazgatója.

macejko00.jpg
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.