2019. április 20., 14:26

Hoki vb – Forgalomkorlátozások várhatók Kassán

Kassán gőzerővel folynak az előkészületek a 2019. május 10-26. között megrendezésre kerülő jégkorong-világbajnokságra. Az autósok május 8-tól forgalomkorlátozásokra számíthatnak, a szurkolók részére külön parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint megerősítik a tömegközlekedést.

Steel Aréna, Kassa
Médialapozó
Fotó: TASR

Elsőkén, május 8-tól a Kukučin utcát zárják le, ahol gyalogos övezetet alakítanak ki a szurkolói zóna megközelítéséhez. Május 9-től a Steel Aréna közvetlen közelében található Neruda utcába sem lehet majd behajtani, ez alól csak az ott lakók kapnak kivételt. A világbajnokság ideje alatt a mérkőzések kezdete előtt négy órával lezárják a stadion melletti Žižka és a Jánošík utcát, valamint a városközpont felé vezető Štúr utca egy szakaszát, az utóbbit 15.00 órától azokon a napokon, amikor két, illetve 11.00 órától azokon a napokon, amikor három mérkőzést játszanak.

Fotó:  kosice.sk

A Štúr utcát érintő forgalomkorlátozások nem vonatkoznak a Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat (SAD) buszaira, a városi buszokra és a villamosokra, hogy a látogatók a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban eljuthassanak a rendezvényre – közölte Rastislav Plavčan, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti részlegének vezetője.

Parkolókat alakítanak ki, megerősítik a tömegközlekedést

A szurkolók számára bevásárlóközpontokkal és vállalkozásokkal együttműködésben külön parkolókat alakítanak ki a városba vezető főbb útvonalak mentén. Ezekből összesen hét lesz, amiből hat ingyenes, az egyetlen őrzött parkolóban pedig fizetni kell majd. Eperjes irányából érkezve a Metro és a Tesco parkolójában, Miglécnémeti, Kenyhec és Abaújszina irányából a Cassovia parkolójában, Rozsnyó irányából pedig az Optima, a Hornbach és a Kaufland parkolójában hagyhatják majd gépkocsijukat a látogatók, akiknek összesen közel 1300 férőhely áll majd rendelkezésükre. Az őrzött, fizetős parkolót a kézilabdacsarnok mellett alakítják ki. Az autóbuszok számára 10 férőhelyet tartanak fenn a Kauflandnál.

Az említett parkolóknál – ahonnan ingajáratok is szállítják majd a mérkőzések helyszínére a szurkolókat –, valamint a vasútállomásnál és az autóbusz-pályaudvarnál információs pontokat hoznak létre, ahol önkéntesek nyújtanak tájékoztatást arról, tömegközlekedéssel hogyan lehet eljutni a stadionhoz.

Fotó:  kosice.sk

Kassa Város Közlekedési Vállalata (DPMK) megerősíti a járatait azokon a vonalakon, amelyeken megnövekedett utasforgalomra lehet számítani.  A mérkőzésekre szóló belépőjegy egyúttal egész napra érvényes menetjegyként is funkcionál majd a DPMK járatain. A közlekedési vállalat azt ígéri, 10 percen belül el lehet majd jutni a Steel Arénához.

200 ezer látogatót várnak

A szervezők becslése szerint a világbajnokság 14 napja alatt 200 ezer látogató fordul majd meg a városban. A szurkolókat arra kérik, időben érkezzenek a jégstadionhoz, ugyanis szigorú biztonsági ellenőrzésre számíthatnak.

Steel Aréna, Kassa
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.