2022. január 19., 08:56

Hétgólos meccsen kikapott a címvédőtől az Érsekújvár

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga keddi fordulójában az Érsekújvár hazai pályán lépett pályára. Majoross Gergely együttese a címvédő Zólyom ellen mérkőzött meg, és végig kiélezett mérkőzést játszottak a tabella második helyezettjével az újváriak.

érsekújvár
Fotó: TASR

A hétvégi Kassa elleni győzelem után az érsekújváriak a címvédő Zólyommal mérkőztek meg. A címvédő nagy lendülettel kezdte a találkozót, aminek köszönheten már a harmadik percben megszerezték a vezetést a Saracino góljával. Öt perccel később ismét zörrent az újvári háló, Stupka góljával már nyolc percnyi játék után kétgólos előnybe került a címvédő Zólyom. Az újvári bikák szinte azonnal válaszolni is tudtak a vendégek második góljára, a 9. percben Jackson szépített.

Az első harmad élvezetes gyors játékot hozott, a folytatásban is akadtak mindkét kapu előtt lehetőségek, de újabb gól már nem született az első harmadban.

A középső játékrész elején az újváriak kétgólos hátrányból felállva egyenlítettek ki a 24. percben Knižka hajszálpontos lövésével. A 33. percben Zuzin juttatta ismét előnyhöz a zólyomiakat. A második harmad végén a hazaiak előtt ott volt az egyenlítés lehetősége, de Langkow próbálkozása a kapuvasat találta telibe,

így egygólos zólyomi vezetéssel zárult a középső játékrész.

A rendes játékidő utolsó felvonásában a hazaiak ismét kiegyenlítettek, az 53. percben Langkow egalizált. Mikor már úgy tűnt, újabb értékes pontokat szerezhetnek az újváriak, egy perccel a vége előtt érkezett  Krieger, és belőtte a győzelmet jelentő találatot a címvédőnek. A találkozó vége nagyon izgalmasra sikeredett, a hazaiak emberelőnybe kerültek, ezért kapusukat is lehívták, de nem tudták kihasználni kettős előnyüket.

A Zólyom 4-3-ra legyőzte az újváriakat, ezzel sorozatban hatodik győzelmét könyvelhette el a címvédő.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 31. forduló:
HC Érsekújvár - HKM Zólyom 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)
Gólszerzők:
9. Jackson (Langkow, Šiška), 24. Knižka (Šiška, Farley), 53. Langkow (Hatala, Šišovský) - 3. Saracino (Leskinen, Osterberg), 8. Stupka (Hraško, Jedlička), 33. Saracino (Zuzin), 59. Krieger (Leskinen, Meliško)
A forduló további eredményei:
MHK 32 Liptószentmiklós - HK Igló 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
HC 05 Besztercebánya - HK Dukla Nagymihály 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
HK Dukla Trencsén - HC Kassa 3-4 (1-0, 1-2, 1-2)
HK Poprád - HK Nyitra 4-6 (0-1, 2-0, 2-5)
HC Eperjes – HC Slovan 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.