2023. január 21., 17:46

Hazai pályán diadalmaskodott a HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban a HC DAC hazai közönség előtt a cseh Poruba csapatát fogadta.  

dac kézilabda
Fotó: hcdac.sk

A sárga-kékek legutóbb az Olmütz otthonában szenvedtek vereséget, amivel megszakadt a dunaszerdahelyiek remek győzelmi sorozata. Debre Viktor együttese a találkozó elején ezúttal is megszenvedett ellenfelével. A tabella utolsó előtti helyén álló Poruba az első néhány percben méltó ellenfele volt a csallóközi együttesnek. A hetedik percben még vezettek vendégek, 4-3-ra, a cseh gárda egészen a 22. percig tudta is tartani a dunaszerdahelyi együttest.

Az első félidő utolsó nyolc percében aztán a DAC meglépett ellenfelétől és folyamatosan növelni tudták előnyüket a szünetig. Az első félidő végére a házigazdák négygólos előnyt építettek ki. 

Szünetről visszatérve már nem volt kérdés a dunaszerdahelyi győzelem. A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, a Poruba nem tudta hozni első félidei játékát. A 40. percben már 11 gólos hátrányban voltak csehek. A hazaiak oldalán Élő Beatrix parádézott, a 42. percben csapata 22 góljából 11-et ő maga vállalt. A vendégek teljesen szétestek a második félidőre, majd 15 percig nem tudtak gólt szerezni, míg a sárga-kékek ezalatt 15 gólos előnyt építettek ki. A folytatásban a házigazdák további két góllal tudták növelni előnyüket és nagy fölénnyel, 17 góllal bizonyultak jobbnak. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 12 gólt szerző Élő Beatrix volt.

Győzelmével a DAC ideiglenesen feljött a tabella harmadik helyére. A sárga-kékekre a következő fordulóban, jövő hét szombaton egy fontos rangadó vár a listavezető Vágsellye otthonában. 

MOL Liga, 13. forduló: 

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Sokol Poruba 30-13 (13-9) 

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 12, Erika Rajnohová 5, Juhos Kata 4, Eliška Desortová 3, Pénzes Mónika 3, Costa Maia de Silva 2, Mészáros Réka 1. 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.