2023. március 20., 09:28

Hazai győzelmével szépített az Érsekújvár a Zólyom elleni negyeddöntős párharcban

Megszerezte első győzelmét az Érsekújvár jégkorongcsapata a Tipos Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében. A párharc harmadik összecsapásán az újvári bikák hazai pályán győztek a Zólyom ellen és 2-1-re szépítettek az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban. A rájátszás negyeddöntőjének első két zólyomi mérkőzése drámai csatát hozott és a Zólyom csak két hosszabbításos mérkőzésen tudta legyőzni az újváriakat két alkalommal.

érsekújvár
Fotó: TASR

Majoross Gergely együttese aktívan kezdte a párharc harmadik összecsapását, és a találkozó nyolcadik percében meg is szerezték a vezetést Loggins révén, ami az első harmad egyetlen találata is volt.

A második játékrészben a hazaiak további két gólt is szereztek, Faith és Tomáš Mikúš révén, így nem egész félóra játék után háromgólos előnyt építettek ki a zöld-fehérek. A második harmad hajráját megnyomta a Zólyom, és egy perc leforgása alatt két gólt is szereztek a vendégek, így 3-2-re felzárkóztak az harmadik játékrész előtt.

A harmadik játékrész izgalmas hajrát tartogatott, de a vendégek nem tudták ledolgozni hátrányukat, mivel az újváriak ismét kétgólos előnybe kerültek, miután a 48. percben Mamcics is betalált.

Miután a zólyomiak lehívták kapusukat, Tomáš Mikúš üres kapus góllal biztosította be csapata 5-2-es győzelmét, ezzel pedig a zöld-fehérek megszerezték a negyeddöntős párharcban első győzelmüket, és 2-1-re szépítettek.

A felek a párharc negyedik mérkőzésén hétfőn is megmérkőznek egymással szintén Érsekújváron, a találkozóra 18.30-kor kerül sor.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
HC MIKRON Érsekújvár - HKM Zólyom 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)
Gólszerzők:
8. Loggins (Johnson, Hatala), 27. Faith, 28. T. Mikúš (Jackson, Farley), 48. Mamčics (Ligas, Faith), 60. T. Mikúš (Farley) – 39. Stupka (Kubka, Hain), 40. Messner (Bondra).

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 2-1 a Zólyom javára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.