Gólzáporos mérkőzésen, sorozatban másodszor győztek az újvári hokisok

2021. február 20., 12:53
Ondik Gábor

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) alapszakaszának 40. fordulójában, pénteken négy mérkőzésre került sor. Sorozatban második győzelmét szerezte az érsekújvári csapat, miután egy tízgólos mérkőzésen győztek a bajnok Besztercebánya ellen. 

Fotó: HC Érsekújvár FB

Majoross Gergely együttese egy hatpontos mérkőzésen, az utolsó harmadban nyújtott parádés teljesítményének köszönhetően fölényes győzelmet aratott a Besztercebánya ellen. A mérkőzés 40 percnyi játék után nagyon szorosan alakult, 2-2 állt az eredményjelzőn. Hiába vezettek két góllal is az újváriak az első harmadban, a Besztercebánya kiegyenlített a második játékrészben.

A záró harmadban az újvári bikák remekül használták ki lehetőségeiket és 5-1-re megnyerték az utolsó játékrészt. Majoross Gergely tanítványai sorozatban második sikerüket könyvelhették el, ezzel egy pontra megközelítették riválisukat a tabellán, de továbbra is a tizedik helyen állnak a bajnokságban.

HC Mikron Érsekújvár – HC05 Besztercebánya 7-3 (2-0, 0-2, 5-1)

Gólszerzők: 9. Doggett (Västilä, Števuliak), 16. Rogoň (Števuliak, Doggett), 42. Jurík (Doggett, Obdržálek), 44. Hain (Obdržálek), 45. Jurík (Seppanen, Fereta), 58. Seppanen (Obdržálek, Kiviaho), 59. Doggett (Varga, Iacobellis) – 29. Faško-Rudáš (Sukeľ, Breton), 40. Ihnačák (Faško-Rudáš, Breton), 53. Sojka (Ďatelinka)

A pénteki játéknap további programjában a Trencsén hazai pályán magabiztosan győzte le a Miskolci Jegesmedvéket 5-1 arányban. A magyar válogatott hálóőrrel, Vay Ádámmal felálló Kassa újabb győzelmet aratott, a kassai együttes ezúttal a tabella második helyén álló Zólyom otthonában győzött. A mérkőzés végig szorosan alakult, a záróharmadban a hazaiak ugyan kiegyenlítettek, de a keletiek ismét megszerezték a vezetést és megnyerték a találkozót 3-2-re.

A forduló legnagyobb különbségű győzelmét a Gyetva aratta, miután a Liptószentmiklós otthonában 9-2-re győztek.

A Tipos Extraliga 40. fordulójának eredményei:

HKM Zólyom - HC Kassa 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)

HK Dukla Trencsén - DVTK Jegesmedvék 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

MHK 32 Liptószentmiklós - HC 07 Gyetva 2-9 (0-3, 1-4, 1-2)

Fotó: HC Érsekújvár fb oldala

Kövesse facebook oldalunkat is!