Fordulatos mérkőzésen hosszabbítás után szenvedtek vereséget az újváriak

2020. november 28., 08:21
Ondik Gábor

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) pénteki játéknapja igazán gólgazdagra sikeredett, hiszen a lejátszott hat mérkőzésen 47 találat született, ami kimagaslóan nagy szám.

Fotó: HC Érsekújvár FB-oldala

A Tipos Extraliga 17. fordulójában az Érsekújvár csapata idegenben a Trencsén otthonában lépett pályára. A gólgazdag fordulóban az újvári bikák bajnokiján is potyogtak a gólok, pedig sokáig nem úgy nézett ki, hogy itt is gólfesztivált rendeznek a csapatok.

A Trencsén kezdte jobban a mérkőzést és kétgólos előnybe is kerültek a 27. percben, előbb Ackered, majd Chromiak volt eredményes.

Az újvári bikák a második játékrész derekán egy remek nyolc percet produkálva három gólt is szereztek, amivel fordítani tudtak: Holovič duplázott, valamint Bajtek is betalált.

A záró játékrészben fokozódtak az izgalmak, a 41. percben a Trencsén kiegyenlített Stacha góljával, azonban négy perccel később érkezett is az újvári bikák válasza, és Rogoň ismét előnyhöz jutatta a vendégeket. A hazaiak három perccel a vége előtt másodszor is kiegyenlítettek, és ezzel kiharcolták a hosszabbítást. A ráadásban a Trencsén gyorsan döntésre vitte a dolgot, és mindössze 30 másodperc után megszerezték a győztes találatot Ackered révén.

Dukla Trencsén - HC Érsekújvár 5-4 hosszabbítás után (1-0, 1-3, 2-1 – 1-0)
Gólszerzők: 14. Ackered (Alderson, N.Shore), 27. Chromiak (Hecl, Stacha), 41. Stacha (Hecl, Bokroš), 57. Kettunen (Bokroš, Valach), 61. Ackered (N. Shore) – 32. Holovič (Drtina, Giľák), 35. Bajtek (Obdržálek), 39. Holovič (Roman, Giľák), 45. Rogoň (Jurík) 

A forduló további programjában a Nyitra hazai pályán győzött a sereghajtó Liptószentmiklós ellen 7-5-re.

A DVTK Jegesmedvék otthonában győzött hosszabbítás után a Poprád, s ezzel a tabella élére álltak a poprádi Zergék. A poprádiak már kétgólos előnyben is voltak, azonban a miskolci együttes hátrányból is visszajött, és kiegyenlített. A győzelmet a poprádiak a hosszabbításban szerezték meg.

Gólzáporos mérkőzést játszott a Kassa és a bajnok Besztercebánya, a keletiek 7-3-ra győztek hazai pályán. Hiába szerezték meg a vezetést a vendégek, a Kassa fordított, s ezt követően sem engedte ki a győzelmet a kezéből.

A pozsonyi Slovan sem tudta a rendes játékidőben döntésre vinni a mérkőzést a Zólyom otthonában. A pozsonyiak is kétgólos előnyt szórakoztak el, ami után végül büntetőkkel győztek a pozsonyiak. A Slovan ezzel megerősítette negyedik helyét a tabellán. és tovább üldözi a harmadik helyezett újváriakat.

Az újváriak vasárnap a DVTK Jegesmedvék otthonában lépnek pályára.

Tipos Extraliga 17. fordulójának eredményei:
HK Nyitra – HK 32 Liptószentmiklós 7-5 (3-2, 1-0, 3-3)
HC 07 Gyetva – HK Dukla Nagymihály 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
HC Kassa – HC 05 Besztercebánya 7-3 (0-1, 3-1, 4-1)
HKM Zólyom - HC Slovan 2-3 büntetők után (0-1, 1-1, 1-0 – 0-0, 0-1)
DVTK Jegesmedvék - HK Poprád 2-3 hosszabbítás után (0-1, 1-1, 1-0 – 0-1)

Kövesse facebook oldalunkat is!