2021. július 31., 14:31

Elvárások és esélyek az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságon

Öthetes edzőtáborral, remek hangulatban készül a női U19-es válogatott Magyarország első kosárlabda-világbajnokságára, amely jövő szombaton rajtol Debrecenben.

Kosárlabda

Cziczás László szövetségi kapitány együttese a csoportkörben a tajvaniakkal, az oroszokkal és az argentinokkal találkozik. A történelmi torna előtt a szakvezető óvatosan nyilatkozott az esélyekről.

Az, hogy az ázsiaiakkal játsszuk az első meccsünket, olyan szempontból kedvező, hogy ők tűnnek a leginkább verhetőnek a csoportban. Tulajdonképpen egy nappal több jut nekünk arra, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésekre"

mondta az edző

A kapitány elmesélte, négy hetet tréningeztek a szövetség székesfehérvári edzőközponjában, a hajrában pedig már a helyszínen készülnek. Mint mondta, elvárásokról még korai beszélni, mivel nem ismerik pontosan az ellenfelek kereteit.

Még a nemzetközi szövetség honlapján sincsenek fenn a névsorok, úgyhogy a helyszínen kapunk majd képet a másik három csapatról"

- jelentette ki a szakvezető, akinek az együttesében hatan szerepeltek már felnőtt NB I-es mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete:
Aya Keita, Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Sitku Zsuzsanna, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia, Vég-Dudás Anna
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.