2022. április 24., 14:42

Egy győzelemre a címvédéstől a komáromi röplabdázók

A szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) fináléjában a címvédő komáromiak két eperjesi győzelem után hazai pályán folytatták szereplésüket. A Duna-partiak akár már vasárnap megvédhetik címüket egy újabb győzelemmel.

komáromi röplabdázók
Fotó: vkspartak.sk

A Gabriel Chochoľak vezette komáromiak nagyon közel kerültek a címvédéshez, miután az elmúlt hétvégi két eperjesi győzelem után ezúttal hazai közönség előtt is legyőzték az eperjesieket és egy győzelemre kerültek a címvédéstől.

A Duna-partiak három szoros játszmában diadalmaskodtak az alapszakasz győztese, az Eperjes ellen és 3-0-ra vezetnek az egyik fél négy győzelméig tartó párharc során. A találkozó küzdelmes és szoros meccset hozott, három nagyon szoros játszmában dőlt el. Már az első szett is kiélezett csatát hozott, ahol végig szorosan alakult az eredmény, de végül 25-22-re a címvédő komáromiak nyerték az első szettet.

A második játszmában az Eperjes sokáig előnyben volt, 13-11-re is vezettek, de a Duna-partiak fordítottak, a keleti gárda hiába egyenlített ki folyamatosan, a vezetést nem tudták már megszerezni a második játszmában, így a komáromiak 25-23-ra behúzták a második játszmát is és 2-0-ra vezettek a szetteket tekintve.

A remek komáromi csapategység a harmadik szettben is megmutatkozott, a vendég Eperjes hiába volt előnyben a harmadik szettben is, a játszma elején három ponttal is vezettek, de ezt sem tudták megtartani, a komáromi egyetemi csapat ezúttal is fordított és a harmadik játszmát is megnyerték 25-22-re Gabriel Chochoľak védencei. Sorozatban harmadik győzelmét aratta a komáromi együttes az egyik fél négy győzelméig tartó párharc során és egy győzelemre kerültek az újabb bajnoki címtől és a címvédéstől.

Férfi röplabda-bajnokság (Niké Exraliga), döntő, 3. mérkőzés:

RIEKER UJS Komárom - VK MIRAD UNIPO Eperjes 3-0 (25-22, 25-23, 25-22)

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 3-0 a komáromiak javára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.