2022. augusztus 19., 09:37

EB és VB arany - Utánpótlásban már Ultimate frizbi nagyhatalom vagyunk!

A lengyelországi Wroclaw adott otthont augusztus második hetében  az U20-as Ultimate frizbi világbajnokságnak. A magyar vegyesválogatott minden mérkőzését megnyerve, a döntőben Svájcot legyőzve diadalmaskodott és lett világbajnok. Az alábbiakban a Magyar Repülő Korong Szövetség sajtóközleményét olvashatják.

 

 

frizbi
Fotó: MRKSZ
Az U20-as világbajnok válogatott.

A Covid járvány miatt az U20-as világbajnoksággal egy időpontban és helyszínen rendezték meg az U17-es Ultimate Európa-bajnokságot is. Itt szintén Magyarország győzött. Az U17-es válogatott a döntőben az olasz csapat nagyarányú legyőzésével lett Európa-bajnok szintén mixed divízióban.

Elmondható, hogy a Magyar Repülő Korong Szövetség sikerrel vészelte át a Covid időszakot.

Mind az utánpótlás versenyrendszert, mind a testnevelőkre épülő bázisépítést sikerült megtartani. Két év szünet után ismét megrendezésre kerülhetett a sportági Diákolimpia, melynek országos döntőjén közel félezer gyerek versenyzett.

frizbi
Fotó:  MRKSZ
Az U17-es EB-győztes csapat.

Ilyen előzmények után a Magyar Repülő Korong Szövetség augusztus 27-28 között második alkalommal rendezi meg a meghívásos Nemzetek Kupáját. A versenynek idén a szombathelyi Király Sportközpont ad otthont. Újra a román, a szlovén és a szlovák válogatott lesz a magyar A és B mixed válogatott ellenfele. A verseny jelentősége, hogy a jövő évi felnőtt EB előtt a szombathelyi Nemzetek Kupája lesz a magyar csapat első erőpróbája.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.