2023. november 16., 08:16

Döntetlen a MOL Liga csúcsrangadóján

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) idei utolsó fordulója igazi csúcsrangadóval zárult, ugyanis a címvédő dunaszerdahelyi lányok idegenben a nagy rivális cseh Baník Most otthonában vendégeskedtek.

HC DAC
Fotó: dhk-banikmost.cz

Nem is zárulhatott volna nagyobb rangadóval a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) idei utolsó fordulója. A címvédő dunaszerdahelyi lányok egyik legnagyobb riválisukkal mérkőztek meg, a cseh Baník Mosttal. A fordulót követően több, mint egy hónapos szünet következik a női kézilabda-világbajnokság miatt, ahol a magyar válogatott is érdekelt lesz.

Debre Viktor együttese győzelemmel szeretett volna búcsúzni az idei évtől, az év utolsó bajnoki mérkőzésén. A sárga-kékek számára nagyon nehezen indult a mérkőzés, a cseh gárda jól állt bele a mérkőzésbe és a hatodik percben már 4-1-re is vezettek. Ezt követően Debre Viktor nagyon hamar időt kért, hiszen csapata láthatóan gondokkal küszködött a találkozó elején.

A házigazda Baník Most a folytatásban is növelni tudta előnyét és a kilencedik perc végére már négy góllal is vezettek.

Az első tíz perc után a DAC is megérkezett a mérkőzésbe és egyre inkább kezdett összeállni a sárga-kékek játéka, ami az eredményen is megmutatkozott, ugyanis az első negyedóra végére már egy gólra csökkent Bízikék hátránya.

Ezt követően ugyan a csehek elmentek két góllal, de ezt rövid időn belül ledolgozták a dunaszerdahelyiek Sári Barbara és Hornyák Bernadett góljaival. A találkozó folyamán pedig először a vezetést is átvették a vendégek Bízik Réka találatával a 21. percben.

Az első félidő végére is nagy csata alakult ki a csapatok között, a DAC két gólra is növelte előnyét, de a csehek sorozatban három gólt is szereztek és 14-13-ra fordítottak.

Az első játékrész utolsó percében a sárga-kékeknek mégis sikerült kiegyenlítenie és 14-14-es döntetlennel zárult a találkozó első felvonása.

Szünetről visszatérve is folytatódott a kiélezett nagy csata, ami a legjobb reklám volt a MOL Ligának. A 35. percben az eredményjelzőn 17-17-es döntetlen állt. A második játékrész elején többnyire a DAC futott az eredmény után, a hazaiak hiába kerültek többször előnybe, Debre Viktor együttese mindannyiszor kiegyenlített.

A 42. percben a második játékrészben először került előnybe a DAC, ezúttal is Bízik Réka szerezte meg a vezetést a csallóközi gárdának.

A csehek erre még válaszolni tudtak, de ezután a DAC három góllal is meglépett a 48. percben. Úgy tűnt, ezzel a DAC lélektani előnybe kerül, de nem így történt, a Most innen is visszajött. A csehek időkérése után nem egész négy perc alatt lefaragták háromgólos hátrányukat, sőt még a vezetést is átvették a hazaiak nyolc perccel a vége előtt.

A hajrában a Baník Most többször is előnybe került, de nem tudták megtartani előnyüket, így mondhatni, igazságos döntetlen lett a vége.

A döntetlen azt is jelentette egyben a DAC elvesztette vezető helyét a tabellán, miután a másik nagy rivális a zempléni Nagymihály győzött a tabella élére kerültek a zempléniek, így a sárga-kékek a második helyről várhatják a januári folytatást.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 11. forduló:

DHK Baník Most – HC DAC Dunaszerdahely 30-30 (14-14)

Legjobb góllövők: Kuxová 8/4, Stříšková 5, Ogonovszkyová 4 – Rajnohová 6, Hornyák 5, Sári 5/4.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.