2021. július 28., 06:56
Frissítve: 09:50

Bronzérmes a férfi kardcsapat

A magyar férfi kardválogatott első mérkőzésén, a negyeddöntőben legyőzte az amerikai együttest a fegyvernem szerdai csapatversenyében, s ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz az esti programban biztosan éremért vívhat. Sajnos az elődöntőben a magyar csapat nem bírt az olaszokkal

Tokio 2020
Fotó: MTI
A bronzcsata

Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron az olaszok elleni elveszített elődöntőt követően a bronzéremért küzdött a németek ellen

Nem szakadt meg az 1988 óta tartó rossz sorozat, vívóinknak ugyanis legutóbb ekkor sikerült olimpián aranyérmet szerezni bármelyik szakág csapatversenyében. Akkor a Bujdosó Imre, Csongrádi László, Gedővári Imre, Nébald György, Szabó Bence összeállítású kardcsapat diadalmaskodott, s azóta hét (a mostanival együtt nyolc) olimpián sikerült 7 aranyat begyűjteni, de mindet egyéniben. A csapatoknál ezüstéremnél jobb helyezésünk nem született (Tokióban női tőrözőink és női kardvívóinknak van még esélye megszakítani a sorozatot).

Az első asszót Szilágyi Áron és Richard Hübers vívta. 5:1

A második asszóban Gémesi Csanád Max Hartunggal csapott össze. 10:6

A harmadikban Szatmári András és Benedikt Wagner. 15:9

A negydikben Gémesi és Hübers. 19:10 

Ötödikben Szilágyi következett Wagnerrel. 25:15

Hatodikban Szatmári Hartung. 30:16

Hetedikben Gémesi és Wagner. 35:20

Majd Szatmári és Hübers. 40:26

Az utolsó asszóban Szilágyi Áron és Max Hartung csapott össze. Hartung szinte megtáltosodott és feljött 40:32. Ekkor tudott Szilágyi tusokat bevinni, de Hartung is gyarapította a találatainak számát. 43:40 körül elkezdhettünk izgulni, de Áron bevitte a gyüzelemhez szükséges két tust, egy videósat, majd egy egylámpásat.

A végeredmény 45:40 

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda 45-36-ra bizonyult jobbnak az Egyesült Államoknál, s az elődöntőben - magyar idő szerint 6.40 órától - az olaszok ellen lép majd pástra. 

Az olaszok ellen 45:43-mal kikapott a magyar csapat. 35-ig vezetett a magyar csapat, a végjátékot viszont az olaszok bírták jobban idegekkel.
A magyar idő szerint 11.30 órakor kezdődő bronzmeccsen a dél-koreai - német párharc vesztesével találkozik.

Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában nyertek érmet - egy ezüstöt - a magyarok.

Megosztás
Címkék