2020. április 7., 10:40

Brady: új kihívásra volt szükségem

A profi amerikaifutball-ligában (NFL) a New England Patriotscal hatszoros bajnok irányító Tom Brady azért igazolt márciusban a Bay Buccanneershez, mert új kihívásra volt szüksége.

A 42 éves játékos húsz szezonon át erősítette a Patriotsot, márciusban ugyanakkor a holtidény egyik legnagyobb szenzációjaként csapatot váltott, és két évre Floridába szerződött.

"Olyan dolgokat szeretnék elérni, ami még senki másnak nem sikerült ebben a sportágban" - írta a veterán játékos a csapatváltásról.

"A változások és a kihívások az élet és a sportolók mindennapjainak részei. Ezeknek meg kell történnie" - tette hozzá az irányító, akit a 2000-es amatőr játékosbörze hatodik körében, a 199. helyen választott ki a Patriots.

"A Gillette Stadionban 70 ezer ember fér el, és minden egyes hazai mérkőzésünkön telt ház volt. Nagyon szerencsés vagyok" - írta Brady, aki a cikkben köszönetet mondott a New England tulajdonosának, Robert Kraftnak, valamint a teljes stábnak.

"A Tampánál úgy fogadtak, mintha egy lennék közülük. Meg akarják hallgatni, amit mondok nekik, én pedig nagyon izgatott és kíváncsi vagyok, mit tudok adni a Buccanneersnek. Készen állok, hogy segítsem őket" - mondta az irányító, aki fizikálisan már most idény közbeni formában érzi magát, és meglátása szerint képes lenne a legjobbját nyújtani.

Brady és Bill Belichick vezetőedző irányításával a Patriots szinte egyeduralkodó volt az elmúlt 20 évben az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

A legendás irányító a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának és legutóbbi évtizede legjobb csapatának is tagja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.