2020. június 6., 15:42

Bízik Réka: nagyon sokat jelent számomra ez a díj!

A járvány ideje alatt igazolásokkal erősítette meg keretét a dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata. Az Érdről érkező Bízik Réka a szlovák válogatott játékosa, a szurkolók szavazatai alapján az elmúlt év legjobb balszélsője is lett Szlovákiában. A HC DAC új igazolása, a díjról és az előtte álló kihívásokról is nyilatkozott portálunknak.

Fotó: slovakhandball.sk

A koronavírus-járvány több csapat életét is megnehezítette. Így történt az Érd csapatánál is, anyagi okokra hivatkozva többek között veled is szerződést bontottak. Hogyan értintett a klub ezen döntése?

Nem érintett meglepően a klub döntése. Már régóta hallottunk ezt-azt, nagyjàból mindenki tisztában volt vele mi fog történi.

Összegezve az Érdnél töltött időszakot hogyan értékelnéd?

Lehetett volna sokkal jobb is, de ez most így alakult. Örülök, hogy a klubnál remek játékosokat ismerhettem meg és hogy játszhattam az EHF-kupában.

Korábban azt nyilatkoztad, hogy szeretnél a nemzetközi porondon is játszani. Mennyire voltak hasznosak ezek a tapasztalatok?

Igazából erős ellenfelek ellen léphettünk pályára, de a válogatottban nehezebb meccseken is játszottam már pályafutásom során.

Sokáig nem maradtál klub nélkül, hiszen lényegében hazaigazoltál és a HC DAC-hoz szerződtél. Hogyan jött a dunaszerdahelyiek ajánlata?

A megkeresést követően nem sokat gondolkoztam rajta, hogy hova igazoljak. Tetszett a  dunaszerdahelyi klub jövőképe, így végül arra a döntésre jutottam, hogy aláírok a DAC-hoz.

A dunaszerdahelyiek idén első évüket teljesítették újoncként a MOL Ligában. Milyen célokkal vágsz neki az új kihívásnak?

Volt sok megkeresésem, de tetszett a klub elképzelései a jövőt illetően és persze szerettem volna közelebb kerülni a szeretteimhez is. A cél az, hogy minél jobb helyezést érjünk el és minél jobb játékot játszunk.

A napokban a Szlovák Kézilabda Szövetség 2019 legjobb kézilabdázóit díjazta, melyen a legjobb balszélső díját nyerted el, míg nővéred Boglárka a MOL Liga legjobb játékosa lett. Egy sportoló életében mit jelentetnek ezek az elismerések?

Nekem nagyon sokat, hiszen ezért a díjért nagyon sok embernek kellett szavaznia. Ezúton is nagyon szépen köszönök minden szavazatot! Nagyon sokat jelent ez a díj!

Mennyire volt nehéz számodra a járvány alatti időszak?

Én maximálisan kiélveztem ezt az időszakot. Mivel már jó pár éve profi szinten űzöm ezt a sportot, így nem nagyon van szabadidőm. Most minden szabad percemet a szeretteimre fordítottam.

Kissé hosszúra nyúlik az új szezonra való felkészülés, hogyan készülsz az új idényre?

Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a felkészülés itt Dunaszerdahelyen. Nagyon várom, mert már nagyon hiànyzik a labda.

Megosztás
Címkék