Az emberelőnyök döntöttek, a második mérkőzést is elvesztették az újváriak

2021. április 4., 11:51
Ondik Gábor

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) rájátszásának negyeddöntőjében másodszor csapott össze a Zólyom és az Érsekújvár. A párharc során a zólyomiak második hazai mérkőzésüket is megnyerték, ezzel 2-0-s előnnyel utazhatnak az újváriak otthonába.

Fotó: TASR

A pénteki mérkőzés után ismét Zólyomban csaptak össze a csapatok, a hazaiak az első mérkőzést megnyertékígy előnnyel várhatták a második felvonást. Majoross Gergely együttese a negyedik percben került közel először a gólszerzéshez, Doggett helyzeténél azonban a hazaiak kapusa résen volt. A zólyomiak oldalán a 6. percben adódott helyzet, Marcinek ziccerénél Kiviaho védett nagyot.

A 11. percben ismét az újváriak veszélyeztettek, Hain lövéséből nem lett gólt, majd az ismétlés után Västilä kis híján mattolta a zólyomi kapust, de végül ebből az akcióból sem született találat. Két perccel később a házigazdák is veszélyeztettek, előbb Puliš, majd Kelemen lövését is hatástalanította az újvári Kiviaho kapus.

Az első harmad utolsó másodperceiben a zólyomiak megszerezték a vezetést, egy emberelőnyös helyzet után Zuzin volt eredményes.

A második harmad eleje élénken kezdődött, mindkét kapu előtt akadtak remek gólszerzési lehetőségek, de egyik csapat sem tudott ezekkel élni.

A mérkőzés 33. percében az újváriak kiegyenlítettek, Rogoň passza után Števuliak egalizált.

A záró harmadban a hazaiak próbálták megszerezni a vezetést, ami össze is jött a zólyomi együttesnek, az újváriak egészen az 55. percig tartották a zólyomi támadókat.

A hazaiak négy perc alatt három gólt is szereztek, előbb Zuzin volt eredményes az 55. percben, majd két perccel később ismét emberelőnyös gólt szereztek a hazaiak, ezúttal Puliš révén.

Az újváriak mestere Majoross Gergely az utolsó percekben hiába hívta le kapusát, csapata nem tudott gólt szerezni, sőt még egy újabb gólt kaptak.

A Zólyom a második mérkőzésen is igazolta a papírformát, és 4-1-re győzött.

Folytatás kedden és szerdán az Érsekújvár otthonában. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Zólyom javára.

Tipos Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
HKM Zólyom - HC Mikron Érsekújvár 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)
Gólok és gólpasszok: 20. Zuzin (Viedenský, J. Mikúš), 55. Zuzin (Viedenský), 57. Puliš (Zuzin, Viedenský), 59. Nuutinen – 33. Števuliak (Rogoň)
Zólyom: Rahm – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško (A), Kubka, Meliško – R. Bondra, J. Mikúš, Kelemen – McPherson, Puliš (C), Nuutinen – Zuzin (A), Viedenský, Stupka – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Jedlička
Érsekújvár: Kiviaho – Västilä, Hain, Holenda (A), Fereta, P. Mikuš (A), M. Roman, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Okoličány, Jurík (C), T. Varga – Obdržálek, Seppänen, Majdan – Andrisík, Ondrušek, Záhradník – V. Petrík