2022. április 19., 13:16

Angol-magyar focimeccs csekély számú magyar szurkolóval

A vendégszurkolóknak várhatóan május közepétől lesz lehetőségük jegyet vásárolni az Anglia-Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésre, amelyet Wolverhamptonban, a Molineaux Stadionban rendeznek.

Már több mint 65 éve nem játszott itt az angol válogatott
Wolverhampton, Molineaux Stadion
Fotó: YouTube

Ez a stadion jóval kevesebb nézőt képes befogadni, mint a Wembley, így a magyar csapat angolok elleni mérkőzését mindössze a stadion befogadóképességének 5 százalékát kitevő helyeken szurkolhatják végig a magyarországi nézők. Mivel az első mérközést is az angolok ellen játszák a magyarok a sorozatban a budapesti Puskás Arénában, de zárt kapuk mögött egy korábbi  UEFA döntés miatt, így eleve hátrányos helyzetbe került a magyar labdarúgó válogatott.

Molineaux Stadionban az angol válogatott 1956 óta először lép pályára, így nem meglepő, hogy az összecsapásra - leszámítva a vendégszektorba szóló belépőket - pillanatok alatt minden jegyet eladtak. A szervező angol szövetség a nemzetközi szabályozásnak megfelelően, a stadion befogadóképességének öt százalékáig biztosít jegyeket a magyar szurkolóknak. A jegyvásárlás részleteiről az mlsz.hu oldalon és a szövetség közösségi csatornáin adnak majd tájékoztatást.

A Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban a magyar válogatott június 4-én kezdi meg szereplését, elsőként éppen az Európa-bajnoki ezüstérmes angolokat fogadja a Puskás Arénában, zárt kapuk mögött. Marco Rossi együttese még az Európa-bajnok olaszokkal és a németekkel van egy csoportban.

A stadiont a következő videón veheti szemügyre:

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.