2023. február 13., 12:27

A Zlín otthonában is folytatta győzelmi sorozatát a HC DAC

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) vasárnapi játéknapján a dunaszerdahelyi lányok idegenben a cseh Zlín otthonában győztek tíz góllal és tovább üldözik a Vágsellyét.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A remek formában lévő dunaszerdahelyi lányok ezúttal a cseh Zlín otthonában léptek pályára a női kézilabda-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén.

A találkozó első gólját ugyan a házigazdák szerezték, a sárga-kékek Bízik Réka és Élő Beatrix góljaival gyorsan fordítottak. A találkozó elején a csehek még tartani tudták a csallóközi együttest, sőt a 11. percben a Zlín még vezetett is 4-3-ra. Az első negyedórát követően 5-5-ös állásnál a DAC sorozatban három gólt is szerzett, így háromgólos előnyt építettek ki Bízikék. A hazaiak remekül küzdöttek és háromgólos hátrányból is felálltak és kiegyenlítettek 8-8-ra. Az első játékrész hajrájában a dunaszerdahelyi lányok ismét előnybe kerültek és növelni is tudták előnyüket. Az első játékész végére a sárga-kékek hatgólos előnyt építettek ki.

Fordulást követően is a DAC akarata érvényesült és egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között, a 38. percben már tíz góllal is vezettek a dunaszerdahelyiek.

A sárga-kékek előnye tízgólos előnye állandósulni látszott, a hazaiak ugyan három gólt lefaragtak hátrányuktól így sem tudták veszélyeztetni a DAC magabiztos sikerét. A találkozó végére azonban ismét visszaállt a sárga-kékek tízgólos előnye. Győzelmével a DAC továbbra is a tabella második helyén áll és hátrányuk három pont a listavezető Vágsellye mögött, igaz a DAC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A sárga-kékek sorozatban negyedik mérkőzésüket nyerték meg.

A mérkőzés eleje szoros volt, de az első félidő végjátékából mi jöttünk ki jobban, aminek köszönhetően hatgólos előnnyel fordulhattunk. A védekezésünk végig jól működött, amit a kapott gólok száma is jól mutat, hiszen húsz alatt tudtuk tartani a Zlínt. Támadásainkban akadoztunk olykor, de az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy olyan felállásban játszottunk, ami nem szokványos. Örülünk a győzelemnek”

– nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

MOL Liga, 16. forduló:

Handball PSG Zlín - HC DAC Dunaszerdahely 18-28 (10-16)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 6, Juhos Kata 5, Pénzes Mónika 4, Eliška Desortová 4, Mészáros Réka 2, Kristína Pastorková 2, Sári Barbara 2, Bízik Réka 1, Erika Rajnohová 1, Natália Némethová 1.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.