2022. január 21., 20:10

A Szlovák Kupa női és férfi döntőjét is Komáromban rendezik

Február első hétvégéjén kerül sor a röplabda Niké Szlovák Kupa férfi és női döntőjére, amelyre Komáromban kerül sor. A két nap alatt összesen öt mérkőzésre kerül sor a Štefan Pipa trófea elhódításért.

röpi
Fotó: vkspartak.sk

Komáromban kerül megrendezésre a röplabda Niké Szlovák Kupa férfi és női döntője február első hétvégéjén. A döntésre a járványügyi helyzet miatt volt szükség, így a februári hétvége során öt mérkőzést rendeznek meg a komáromi városi sportcsarnokban.

„Idén is meglehetősen bonyolult volt a helyzet a Niké Szlovák Kupával kapcsolatban. A járványügyi intézkedések miatt az elmúlt hetekben nem rendezhettünk kupamérkőzéseket. Emiatt az Szlovák Röplabda Szövetség versenybizottság (SK SVF) úgy döntött, módosítja a verseny menetét.

A klubokat még január elején értesítették a változásokról, a napokban pedig megszületett a végső döntés. Így 2022. február 5-én, szombaton rendezik az elődöntőket egy győztes mérkőzésig (két női és egy férfi találkozót játszanak). 2022. február 6-án, vasárnap a férfi és női csapatok döntő mérkőzéseire kerül sor, amelyeket élőben közvetít a JOJ Tv Sport csatornája.

A fenti változásokat elsősorban azért kellett meglépnünk, mert jelenleg nagyon bizonytalan a járványhelyzet és az egyes csapatok versenynaptára is nagyon sűrű” – mondta Filip Moravčík, a Szlovák Röplabda Szövetség versenymenedzsere és elnöke.

A férfiak versenyében az elődöntőben a komáromi férfi röplabdacsapat is érdekelt, akik a Spartak Miava csapatával mérkőznek meg a döntőbe jutásért és szállnak harcba a Štefan Pipa trófea elhódításáért.

„Számunkra a Szlovák Kupa megszervezése nagy kihívás és egyben nagy megtiszteltetés is, hogy a Szlovák Röplabda Szövetség felkér bennünket egy ilyen rangos rendezvény megszervezésére. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden résztvevő számára a legjobb feltételeket biztosítsuk. Nagyon várjuk már a hétvégét” – nyilatkozta Ferencz László, a komáromi klub elnöke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.