A sereghajtó otthonában győztek az újvári hokisok

2021. március 1., 14:00
Ondik Gábor

A Tipos Extraliga alapszakaszának 43. fordulójában az érsekújváriak kötelezőnek mondható győzelmet arattak a sereghajtó Liptószentmiklós otthonában.

Fotó: TASR

Vasárnap hat mérkőzéssel folytatódott a szlovák jégkorong bajnokság 43. fordulója. Az Érsekújvár sorozatban ötödik mérkőzésén is pontot szerzett, ezúttal három ponttal tértek haza Majoross Gergely tanítványai a sereghajtó otthonából.

A Liptószentmiklós az első játékrészben még tartani tudta az újváriakat, azonban a második harmadban már beindult a gólgyártás is az újváriak részéről. Az újváriak góljait a 25. percben Holenda, majd a játékrész végén Iacobellis szerezték.

A harmadik játékrész 8. percében az újváriak meglőtték a harmadik góljukat is a találkozón, amivel el is döntötték a három pont sorsát. Győzelmével az Érsekújvár megelőzte a tabellán a Besztercebányát és feljött a kilencedik helyre. A legutóbbi öt mérkőzésen 11 pontot szereztek az újváriak. Legközelebb kedden, március 2-án, a tabella második helyén álló poprádi gárdát fogadják.

HK32 Liptószentmiklós - HC Mikron Érsekújvár 1-3 (0-0, 0-2 1-1)

Gólok és gólpasszok: 58. Huna (Štrauch, Surový) – 25. Holenda (Fereta, Doggett), 39. Iacobellis (Varga, Jurík), 48. Västilä (Iacobellis, Doggett)

A játéknap további mérkőzésein több meglepetés is született, a listavezető Zólyom, valamint a második helyezett Poprád is vereséget szenvedett. A poprádiak hazai pályán kaptak ki egy góllal a Nagymihálytól, pedig a Poprád a vezetést is megszerezte, a zempléniek azonban egy jó második harmaddal fordítani tudtak, 3-2-re nyertek. A Nagymihály győzelmével pontszámban beérte a Poprád együttesét, a zempléniek 11 mérkőzése nem szenvedtek vereséget. A listavezető Zólyom szintén hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Trencsén ellen. A listavezető is nyertes állásból kapott ki, a trencséniek 2-1-ről fordították meg a mérkőzést.

Megszakította négymeccses nyeretlenségi szériáját a pozsonyi Slovan, a Gyetva otthonában újra győzelmet ünnepelhettek. A pozsonyiak kis híján négygólos vezetést herdáltak el, az első harmadban ugyanis már néggyel is vezetett a Slovan, a másik két játékrészben a Gyetva három gólt is szerzett, ezzel izgalmassá téve az utolsó harmadot, de az egyenlítés már nem sikerült a hazaiaknak, így a Slovan 4-3-ra nyert.

Otthon tartotta a három pontot a Kassa is, a Nyitra csapatát győzték le 3-1-re. A DVTK is otthon szerzett értékes pontokat, miután 2-2-es rendes játékidő után, büntetőkkel győzte le a Besztercebányát.

A Tipos Extraliga 43. fordulójának eredményei:

HC Kassa – HK Nyitra 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

HC 07 Gyetva – HC Slovan 3-4 (0-4, 2-0, 1-0)

HK Poprád - HK Dukla Ingema Nagymihály 2-3 (1-0, 1-3, 0-0)

DVTK Jegesmedvék - HC 05 Besztercebánya 3-2 b.u. (2-1, 0-1, 0-0 – 0-0)

HKM Zólyom - HK Dukla Trencsén 2-3 (2-1, 0-1, 0-1)

Kövesse facebook oldalunkat is!