2018. november 13., 10:06

A NOB eltanácsolja a spanyolországi rendezéstől a sportági világszervezeteket

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felszólította a sportági világszervezeteket, hogy ne szervezzenek kiemelt sporteseményeket Spanyolországban.

spanyolok.jpg
Fotó: archívum
A NOB hétfői állásfoglalásának hátterében az áll, hogy november elején a koszovói karatésok nem szerepelhettek saját zászlajuk alatt a madridi világbajnokságon. Az insidethegames.biz sportpolitikai honlap szerint a spanyol rendezők azért döntöttek így, mert - a 2014-ben a NOB-tagok közé felvett - Koszovó függetlenségének teljes elismerése felerősítheti a katalán és baszk szeparatista törekvéseket.

"Amíg a spanyol kormány nem tudja szavatolni, hogy minden sportoló alanyi jogon részt vehet a versenyeken, addig felhívjuk a nemzetközi szövetségeket, hogy ne rendezzenek ott nemzetközi versenyeket" - jelentette ki Pere Miro, a NOB igazgató-helyettese.

A koszovóiak az ország karateszövetségének a kezdőbetűit viselték ruhájuk hátán a vb-n, míg a kijelzőkön a versenyzők neve után a nemzetközi szövetség rövidítése (WKF) szerepelt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.