2021. július 28., 08:14

A magyar női pólócsapat legyőzte az esélyes amerikait

A magyar válogatott első meccsén 10–10-es döntetlent játszott az orosz csapattal a tokiói olimpia női vízilabda tornáján, a folytatásban a gyakorlatilag verhetetlen Egyesült Államok ellen kellett javítani.

női vízilabda-eb magyar-német záróforduló
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az Egyesült Államok már két meccsen volt túl. Legyőzték a házigazda Japánt 25-4-re, míg Kínát 12-7-re verték.

Az első negyedben a magyar csapat már az első percben megszerezte a vezetést, az Egyesült államok csapata csak egyenlíteni tudott. 2:2.

A második negyed szintén döntetlennel zárult, a vége 5:5.

A harmadik negyedben nem az amerikaiak javultak fel, inkább a magyarok egy kicsit visszaestek, ennek eredménye egy 3:1-es negyed az amerikaiak javára.

A negyedik negyed tehát 6:8-ról indult, de a hátrányt a magyar csapatnak a játékrész harmadik percére sikerült is ledolgoznia. Ezután az amerikaiak újra előnyhöz jutottak, amit Keszthelyi visszavett. 45 másodperccel a vége előtt pedig Parkes Rebecca megszerezte a vezetést. Kapott egy bejátszást középen, gyönyörű mozdulattal húzta be a labdát. A bírók VAR-oztak, de megadták.

Az utolsó 45 másodpercet a magyar csapat már fegyelmezetten kivédekezte.

A B-csoport, 3. forduló csoportmérkőzésének végeredménye

Magyarország–Egyesült Államok 10–9 (2–2, 3–3, 1–3, 4–1)

A magyar válogatott
Kapusok: 
Gangl Edina (UVSE-Hunguest Hotels), Magyari Alda (Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya (mindhárom Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló Diapolo), Illés Anna, Vályi Vanda (mindkettő FTC-Telekom), Keszthelyi-Nagy Rita, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szücs Gabriella (mind UVSE)
gólszerzők: Parkes 3, Vályi, Keszthelyi 2-2, Gyöngyössy, Illés, Szilágyi 1-1, illetve Musselman 3, M. Fischer, Fattal 2-2, Steffens, Seidemann 1-1
ötméteres: 0/0, illetve 0/0
gól/emberelőny: 3/5, illetve 4/10
ötméteres: 0/0, illetve 0/0
gól/emberelőny: 3/5, illetve 4/10
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.