A kiesés szélére sodródtak az érsekújváriak

2019. március 5., 12:22
Rajkovics György

Nehéz helyzetbe került az Érsekújvár a Tipsport Liga rájátszásának selejtezőjében, miután vereséget szenvedett Gyetván. Pedig vezetett a hétfői összecsapáson, a második harmadban azonban fordítottak a hazaiak, végül kétgólos győzelmet arattak. A párharc állása ezzel 2:1 a gyetvaiak javára, egy diadalra kerültek a továbbjutástól. A másik ágon már továbblépett a MAC.

hoki_Kassa_Ersekujvar
Fotó: TASR

Az első két mérkőzés után nyilvánvalóvá vált, hogy az érsekújváriak hiába szereztek az alapszakaszban harminc ponttal többet, a rájátszás selejtezőjének három győztes találkozóig tartó sorozatában ez mit sem ér. Két meccs után 1:1 volt a párharc állása, a harmadik és a negyedik összecsapást pedig Gyetván játsszák. Mindkét alakulat óriási lépést tett volna a negyeddöntő irányába az esetleges második sikerével. Az első harmadban az újváriak akarata érvényesült. Helyzeteik is adódtak a vendégeknek, de nem éltek a lehetőségekkel. A gól végül a 17. percben jött össze. A kanadai Patrick Kudla a jobb oldalon vitte be a korongot a támadóharmadba, középre adta, Filip Bajtek csak megcsúsztatta, a másik cseh, Tomáš Urban pedig belőtte – 0:1. Jó kezdés tehát a kisalföldiek részéről, ahogy az esélyesekhez illik. A folytatás azonban nem az érsekújváriak elképzelése szerint alakult.

A 21. percben máris egyenlítettek a hazaiak. Michal Murček korcsolyázott be a vendégek harmadába, a két védő, Andersons és Kudla figyelmét is magára vonta ezzel, a jobbon egyedül érkező Radovan Pulišnak passzolt, aki bevarrta a hálóba – 1:1. A 32. percben járt a legközelebb a második találathoz az Újvár. Adam Zbořil robbant be a kék vonalon túlra, a védelem lemaradt, fonákkal fejezte be a szólóját, Roman Petrík viszont remekül hárított. A harmad végén emberelőnyhöz jutottak a gyetvaiak. Ezúttal Puliš volt az előkészítő, a jobb oldalon passzolt Ladislav Ščurkohoz, ő pedig közelről, viszonylag éles szögből, de begyömöszölte a pakkot a kapuba a 40. percben – 2:1. Fordított a HC 07, és a sorozat során először, a harmadik találkozón, sikerült kihasználni egy emberelőnyös helyzetet.

A 47. percben ismét a hazaiak találtak be, kétgólos előnyhöz jutva ezzel. A Gyetva emberfölényben játszott, de csak néhány másodpercig. A kanadai Betker adta Ščurkonak, a második találat jegyzője pedig duplázott – 3:1. A 49. percben még visszajöttek a meccsbe a zöld-fehérek. Hruška hozta el a korongot a bedobásból, Andrej Hatala a kék vonalról tüzelt, Eduard Šimun ütőjén némileg irányt változtatott a korong, és Petrík mamutjai között vezetett az út a gólhoz – 3:2. Az 56. percben közel járt az egyenlítéshez az Érsekújvár, de a kapu előtti tömörülésből nem sült ki gól. A 60. percben Puliš tett pontot a meccs végére, amikor a gyetvai harmadból vágta előre az üres kapuba – 4:2. Puliš és Ščurko két-két találatával jelentős lépést tettek a gyetvaiak a továbbjutás felé.

Az újváriak vezetőedzője, Milan Jančuška a túl sok kiállításban és a belőlük fakadó két emberelőnyös gólban látta a legnagyobb különbséget a két csapat között. Emellett a kapusok teljesítményét is hangsúlyozta, illetve azt az egyszerű tényt, hogy a hokit gólokra játsszák, és ők kevesebbet ütöttek. Az érsekújváriak számára csak a győzelem elfogadható március 5-én, a sorozat negyedik összecsapásán. A MAC Újbuda szintén 4:2-es győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék felett, és az alapszakasz kilencedikje, az esélytelenebb együttes 3:0-s összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

HC 07 Detva-HC Mikron Nové Zámky 4:2 (0:1, 2:0, 2:1).
A párharc állása: 2:1.
Gólok/gólpasszok: 21. Puliš (Murček), 40. Ščurko (Puliš, Martin Chovan), 47. Ščurko (Betker), 60. Puliš – 17. Urban (Bajtek, Kudla), 49. Šimun (Hatala, Hruška).
Játékvezetők: Müllner, Stano – ifj. D. Konc, Šefčík. Kiállítások: 6:7. Emberelőny: 2:0. Emberhátrány: 0:0. Kapura lövések: 26:30. Nézők száma: 753.
Detva: Petrík – Betker, Martin Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Tibenský, McLean, Král – Török, Matúš Chovan, Ďaloga.
Érsekújvár: Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, Novák – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jakúbek – Pospíšil, Hruška, Šimun – Ondrušek, Fábry, Nejezchleb.

Kövesse facebook oldalunkat is!