2022. április 22., 20:27

A döntő sorozat Komáromban folytatódik

A Niké extraliga döntő sorozata Dél-Szlovákiába érkezik. Komárom csapata 2-0-ára vezet, így megtörténhet, hogy Komárom ismét a szlovák bajnoki cím megnyerését ünnepelheti vasárnap! Ez azonban még nagyon messze van...

komáromi röplabda
Fotó: VK Spartak UJS Komárom

A hörghuruttal és magas lázzal küzdő vezetőedző, Gabriel Chochoľak távollétében is remekül helytállt Komárom csapata. Mindkét meccsen megleptük ellenfelünket, végül két szenzációs győzelemmel térünk vissza Kelet-Szlovákiából. Szurkolóözön várható a komáromi sportcsarnokban, hiszen nem minden nap rendeznek döntőt a városban. Ráadásul a tavalyi, pandémiás időszakban, amikor nézők nélkül nyertük meg a bajnokságot, ez most egy revans lehet, és a röplabda- és sportrajongóknak kivételes élményben lehet részük ezen a hétvégén, hiszen a legjobbak lépnek most pályára!

DÖNTŐ - NIKÉ EXTRALIGA:

Szombat: VK MIR AD UNIPO Eperjes - Rieker UJS Komárom 1:3 (-20, 22, -17, -20) – sorozat állása 0:1

Bírók: Porvazník és Höger, 350 néző.

VK MIRAD UNIPO: Porubský 1, M. Sopko id. 12, Mikovčík 3, Kozák 9, Smolej 10, Jendrejčák 4, liberó T. Lampart (Goč 0, Ščerba 12, V. Rzyman 1). Edző: E. Digaňa.

Rieker UJS: Ogurčák 16, Kašper 8, Mlynarčík 18, Kubš 17, Kohút 9, Kasperkevič 3, liberó Turis (Forró 0, Százvai 0). Edző: G. Chochoľak.

Legjobb játékosok: Martin Sopko id. (VK MIRAD UNIPO Eperjes) - František Ogurčák (Rieker UJS Komárom)

"Az első szettben improvizálnunk kellett az alap felállásban és voltak sérüléseink is. Ščerba már jól néz ki, meglátjuk, hogy lesz Ivo Mikovčík és vasárnap harcolunk a bajnoki címért"  -  fogalmazott Erik Digaňa, a VK MIRAD UNIPO edzője.

Először is gratulálok a fiúknak, nagyon jól játszottak. Az, amit az edzéseken gyakoroltunk, mindent véghez tudtunk vinni a mecc s utolsó percéig. Folytatjuk a küzdelmet, és vasárnap nyerni szeretnénk Eperjesen"

- nyilatkozta Ferencz Dávid, a Rieker UJS segédedzője.

Vasárnap: VK MIRAD UNIPO Eperjes - Rieker UJS Komárom 1:3 (22, -18, -16, -18) - sorozat állása 0:2

Bírók: Mokrý és Malík, 420 néző.

VK MIRAD UNIPO: M. Sopko id. 5, Baslar 4, Kozák 12, Ščerba 13, Jendrejčák 7, Porubský 1, liberó T. Lampart és Suchanič ( Goč 0, Smolej 15, V. Rzyman 1). Edző: E. Digaňa.

Rieker UJS: Ogurčák 12, Kašper 6, Mlynarčík 28, Kubš 11, Kohút 8, Kasperkevič 1, liberó Turis (Rak 0, Jalovecký 1, Forró 0, Százvai 1). Edző: G. Chochoľak.

Legjobb játékosok: Miroslav Baslar (VK MIRAD UNIPO Eperjes) - Peter Mlynarčík (Rieker UJS Komárom)

Erik Digaňa, a VK MIRAD UNIPO edzője szerint ez a vereség is fájó.

Komárom teljesen „kifacsart” minket a második meccsen. Öt napom van arra, hogy felkészíts em a csapatomat, hogy Komáromban olyan röplabdát tudjuk bemutatni, amelyet a szezon során már bemutattuk. Nem sikerült támadnunk, és ha ezen nem javítunk, akkor a sorozatnak gyorsan vége lesz."

Ferencz Dávid, a Rieker UJS segédedzője szerint egy nagyon jó szereplés után nyertek 3:1-re.

"Gratulálok a fiúknak és köszönöm nekik. Eperjes jól játszott az első szettben, és nem engedtek nekünk huszonkét pontnál többet szerezni. Aztán rákapcsoltunk, javítottunk a támadáson és a védekezésen is, és újabb három szettet megnyertünk. 

Reméltük, hogy legalább egy meccset megnyerünk Eperjesen ezen a hétvégén, de mindkettőt megnyertünk, ami fantasztikus! Nem szárnyalunk a felhők felett, szilárdan a talajon állunk, és az van a fejünkben a következő hétvége előtt, mintha 0:0 lenne a sorozat állása."

NIKÉ EXTRALIGA FÉRFI DÖNTŐ PROGRAMJA (négy győztes mérkőzésig játszanak):

1. mérkőzés: 2022. április 16. Eperjes – Komárom 18:30 1:3

2. mérkőzés: 2022. április 17. Eperjes – Komárom 16:00 1:3

3. mérkőzés: 2022. április 23. Komárom – Eperjes 19:00 JOJ Sport

4. mérkőzés: 2022. április 24. Komárom – Eperjes 19:30 JOJ Sport

Lehetséges 5. mérkőzés: 2022. április 27. Eperjes - Komárom 17:00

Lehetséges 6. mérkőzés: 2022. április 30. Komárom - Eperjes 18:10

Lehetséges 7. mérkőzés: 2022. május 3. Eperjes - Komárom 18:30

A VK Spartak UJS Komárom ismét tombolával is készül a szurkolók számára a hétvégén. A tombolába az értékes, ízletes és praktikus nyereményeket helyi partnereink ajándékozták. Biztos lesz minek örülni! Sőt, egy kis kulturális betéttel is készültünk, hogy a férfi extraliga hétvégi döntője egyben társadalmi küldetést is betöltsön. Táncos és kerékpáros előadások várnak a szurkolókra, a megfelelő sporthangulatról pedig mazsorettek gondoskodnak! 

Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni, hogy a csapatok a kiváló minőségű speciális taraflex felületen fognak pályára lépni, valamint lesznek LED panelek , videóbíró és Challenge rendszer is! 

A röplabda- és sportrajongók biztosan élvezni fogják ezt a hétvégét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.