2022. február 8., 19:42

A DAC játékoskeretében is felbukkant a koronavírus

Egy héttel a szlovák élvonalbeli bajnokság tavaszi kezdete előtt a dunaszerdahelyi sárga-kékek játékoskeretében is felbukkant a koronavírus. 

A hétvégi Nagyszombat elleni kerületi rangadó elvileg nincs veszélyben
A hétvégi Nagyszombat elleni kerületi rangadó elvileg nincs veszélyben
Fotó: DAC

A hétvégi Nagyszombat elleni kerületi rangadó elvileg nincs veszélyben, jelentette a be a csallóközi együttes hivatalos közlemény formájában.


A koronavírus továbbra is megnehezíti mindennapjainkat, a Szlovákiában tomboló járvány pedig úgy tűnik, újabb méreteket öltött. A legfrissebb adatok is ezt bizonyítják, hiszen az elmúlt napon is közel, 20 ezer esetet regisztráltak. A vírus pedig nem válogat, ez alól a sportolók sem kivételek. A Fortuna Liga tavaszi rajtjára készülő dunaszerdahelyi DAC hivatalos közleményben jelezte a csapat játékoskeretében is felbukkant a koronavírus, de a klub tájékoztatása szerint nincs veszélyben a vasárnapi Nagyszombat elleni rangadó.


A DAC közleményében beszámol róla, hogy a rendszeres tesztelés során több játékosnál és stábtagnál hozott pozitív eredményt a tesztelés, az első esetekre még a törökországi edzőtábor során derült fény.


„Annak ellenére sem tudtuk elkerülni a fertőzést, hogy minden előírást következetesen betartottunk. Négy futballistának és az orvosi stáb egyik tagjának Belekben kellett maradnia karanténban, de időközben már ők is hazatértek. Ez a tény a felkészülésünket is befolyásolta” – taglalta a DAC portugál vezetőedzője Joao Janeiro.


A klub továbbá hivatalos közleményében beszámol, a sárga-kékek minden egyes játékosa és stábtagja már felvette a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját, sőt többen már a harmadik megerősítő oltást is megkapták. A klub számára a játékosok és a klub alkalmazottainak az egészsége az elsődleges, így a DAC hagyományos szezon előtti sajtótájékoztatóját jövő hét keddre halasztották.


„Tisztában vagyunk az omikron variáns fertőzésképességével és azzal is, hogy a régiónk valószínűleg a leginkább fertőzött terület jelenleg egész Szlovákiában, ezért még szigorúbb szabályokat vezettünk be a klubban, amelyek messze túlmutatnak a Ligás Klubok Uniója és a helyi szervek által meghozott, érvényben levő szabályozásain. A felkészülés kezdete óta folyamatosan teszteljük a csapatot, Törökországban minden második-harmadik nap elvégeztük az antigéntesztet, a mérkőzések előtt pedig PCR-tesztet is abszolváltak a játékosok. A hazaérkezésünk óta miden egyes edzés előtt folytatjuk az antigéntesztelést. Ennek a felelősségteljes hozzáállásnak köszönhetően újabb eseteket is kiszűrtünk, aminek köszönhetően sikerült megfékeznünk a betegség még nagyobb terjedését a keretben. A COVID-19 viszont így is az együttes majdnem felét érintette az elmúlt nagyjából két hétben” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele, majd kihangsúlyozta – Az említettek ellenére bízunk benne, hogy felkészülten várjuk majd a vasárnapi bajnoki rajtot.”
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.