2022. február 27., 08:14

A cseh legenda minden orosz sportolót megbüntetne

A cseh jégkorong egyik legnagyobb alakja, Dominik Hašek szigorú büntetést kér az orosz sportolókra, sőt, az NHL vezetését sem kímélte.

Alekszandr Ovecskin
Fotó: TASR / AP
Ovecskin kijelentése csak olaj volt a tűzre

Az egykori kapus azon dühödött fel, hogy a háború kitörése után Alexander Ovecskin, az orosz jégkorong egyik kiválósága a háború befejezését kérte, miközben maga is részt vett korábban Putyin népszerűsítésében. 

"Kérem, elég a háborúból. Nem számít, ki van benne, Oroszország, Ukrajna, más országok: békében kell élnünk a világban" - fogalmazott a Moszkvában született Ovecskin, akinek családja egy része még mindig Oroszországban él.

Az NHL legeredményesebb hokisainak örökranglistáján negyedik Ovecskin leszögezte: ő sportoló, nem politikus, ám bízik benne, hogy hamarosan minden jóra fordul.

Hašek a Twitteren erre reagálva arról írt, hogy az orosz játékos nem csak alibista és kicsinyes alak, hanem még hazudik is, mert mindenki tudja, Putyín őrült ember, aki háborút vezet egy szabad ország ellen.

Sőt, a csehek naganói hőse szerint az NHL-nek le kellene állítania az összes orosz játékos szerződését, mert minden játékos a hazáját is képviseli, s annak tetteit is. A végére pedig még élesebben fogalmazott, mert kiemelte, ha a profi liga vezetése nem így cselekszik, akkor közvetve felelős lesz az ukrajnai áldozatokért.

Hašeket hatszor választották az észak-amerikai profiliga (NHL) legjobb kapusának, kétszer volt az NHL legértékesebb játékosa (MVP). A Detroit Red Wingsszel 2002-ben és 2008-ban bajnok lett, a cseh válogatottal pedig az 1998-as naganói olimpián diadalmaskodott.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.