2023. május 17., 19:53

A címvédő Nagymihály hétméteresekkel győzött a HC DAC ellen, Dunaszerdahelyen dől el a bajnoki cím sorsa

Szerdán került sor a női kézilabda MOL Extraliga szlovák bajnoki címét eldöntő párharc második összecsapására - a címvédő Nagymihály otthonában. A dunaszerdahelyi HC DAC hazai pályán magabiztos győzelmet aratott, így előnnyel utazhattak a zempléni rivális otthonában.

A címvédő zempléniek győzelmi kényszerben fogadták a dunaszerdahelyi lányokat, mivel a párharc első mérkőzésén Debre Viktor együttese magabiztos győzelmet aratott, így akár már Nagymihályban megszerezhették történelmi első szlovák bajnoki címüket.

A csallóközi együttes kiválóan kezdte az idegenbeli mérkőzést, a vendégek már nagyon hamar kétgólos előnybe kerültek.

A hazaiak csökkentették ugyan hátrányukat egy gólra, de a zemplénieknek nem sikerült kiegyenlíteni. A DAC a 12. percben már négy góllal is vezetett. Az első negyedórában a DAC tíz góljából Sári Barbara ötöt is hétméteresből szerzett. A folytatásban a hazaiak elkezdték lefaragni hátrányukat, jó védekezésüknek köszönhetően a 23. percben ki is egyenlített a Iuventa. A házigazdák ugyan ledolgozták hátrányukat, de ezúttal sem tudták átvenni a vezetést.

Az első félidő végére ledolgozta hátrányát a címvédő Iuventa, így 13-13-as döntetlennel zárult az első játékrész.

Szünetről visszatérve a nagymihályiak átvették a vezetést. A 36. percben a Iuventa kétgólos előnybe került, de akár több góllal is megléphettek volna a házigazdák, de a HC DAC hálóőre, Magera Noémi remek védésekkel akadályozta meg, hogy a nagymihályiak nagyobb különbséggel is meglépjenek.

Remek kézilabdát hozott a nagymihályi mérkőzés, remek megoldásokkal mindkét oldalon.

Negyedórával a vége előtt a Nagymihály egy góllal vezetett, majd sorozatban három gólt szerezve négy gólra nőtt a címvédő előnye. A DAC négygólos hátrányból sem adta fel, egy gólra is lefaragták hátrányukat Debre Viktor tanítványai, sőt két perccel a vége előtt kiegyenlítettek a dunaszerdahelyi lányok.

A mérkőzés drámai végjátékot hozott, de nem született döntés a rendes játékidőben, így 24-24-es döntetlennel zárult a döntő második mérkőzése.

A szétlövésben is folytatódott a dráma, az első öt sorozat után 1-1 nagymihályi és dunaszerdahelyi játékos is hibázott. A meccs végül hét sorozat után dőlt el, miután a HC DAC játékosa, Erika Rajnohová hibázott a hetedik sorozatban. Ezzel a nagymihályiak drámai csatában győztek hazai pályán, így kiharcolták a mindent eldöntő mérkőzést, amire vasárnap kerül sor Dunaszerdahelyen 18 órától.

MOL Extraliga, rájátszás a szlovák bajnoki címért, döntő, 2. mérkőzés:

Iuventa Nagymihály - HC DAC Dunaszerdahely 24-24 (13-13), 7 méteresekkel: 7-6

DAC gólszerzői: Sári Barbara 7, Eliška Desortová 5, Ligia Costa 3, Juhos Kata 2, Hornyák Bernadett 2, Erika Rajnohová 2, Élő Beatrix 2, Pénzes Mónika 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.