2021. július 19., 08:56

BMW és MINI a versenypályán - a dióspatonyi Slovaki Ringen jártunk

Rangos akcióra kaptunk meghívást a BMW márka hazai importőrétől. Az M3/M4-es szupersportkocsikat, valamint a márka portfóliójába tartozó MINI legerősebb, John Cooper Works modelljeit tesztelhettük a Dióspatony melletti Slovakia Ringen.

slovakia ring
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Vas Gyula

 Az M3/M4-esek többsége Competition kivitelű volt; a háromliteres benzines turbómotor itt 378 kW-ot (510 LE) teljesít, ami egy speciális csomaggal 285 km/órás végsebességet és 4 másodperces százas gyorsulást tesz lehetővé.

A MINI John Cooper Works  csúcsra hegyezett verziójának maximális teljesítménye 225 kW (306 LE), ami 250 km/órás végsebességhez és 5,1 másodperces százas sprinthez elég.

A versenypályán szakavatott instruktorok felvezetésével tettünk meg 6-6 kört előbb az M3/M4, majd a John Cooper Works modellekkel. A pelotont vezető profi sofőrök fokozatosan növelték a tempót, így az utolsó köröket már valóban az autók és a saját képességeink határán tehettük meg. Közben lenyűgözött bennünket az autók hihetetlen stabilitása és a csúcsrezsimben megnyilvánuló elképesztő dinamikája. Egy szó mint száz: igazi adrenalindús, autóversenyzői élmény volt!

dscn6336_crop
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.